Bosna i Hercegovina

Vilsonovo šetalište: Otvorena “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”

Kako je kazao Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, na ovom mjestu će biti mnogo sadržaja za najmlađe, ali i za starije i srednje generacije…

SARAJEVO, 16. DECEMBAR 2021. Na Vilsonovom šetalištu, prostoru između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH, sinoć je otvoren zimski zabavni park „Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“.

Prostor na kojem se događaj održava ukrašen je prazničnim dekoracijama, postavljeno je klizalište od preko 500 kvadratnih metara, kao i luna park u sklopu kojeg se nalazi i Sky Tower, atrakcija od 33 metra koja po prvi put dolazi u Sarajevo. „Zima na Vilsu“ će trajati sve do 15. januara 2022. godine.

Zimski zabavni park „Zima na Vilsu“ otvorili su načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, zamjenica gradonačelnica Sarajeva Anja Margetić, a nakon paljenja prazničnih lampica u „Carlsberg Beer Gardenu“ održan je nastup Alena Lemeševića i njegovog benda „Music Theatre“. Događaj su nastupom uveličali i članovi dječijeg hora „Basics“.

Kako je kazao Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, na ovom mjestu će biti mnogo sadržaja za najmlađe, ali i za starije i srednje generacije.

– Nastavljamo jednu lijepu tradiciju. Započeli smo je „Ljetom na Vilsu“, a sada je nastavljamo sa „Zimom na Vilsu“. Nadam se, jednako ili više uspješno nego što je bilo ljeto. Cilj nam je da obogatimo i upotpunimo sadržaje Općine Novo Sarajevo. Želimo da Općina Novo Sarajevo ne bude velika spavaona, nego da bude mjesto za okupljanje, zabavu, druženje. Da je upotpunimo sadržajima sa puno svjetla. Imat ćemo mjesto za druženje, za priču, mjesto okupljanja ne samo građana i građanki Novog Sarajeva, nego iz cijelog Grada Sarajeva. Novo Sarajevo sa ovim i sličnim projektima i sa idejama koje imamo želimo da postane ne samo geografski centar Sarajeva, nego pravi novi centar Sarajeva – rekao je načelnik Hasan Tanović. 

U ime gradonačelnice Benjamine Karić, koja nije mogla prisustvovati otvorenju, dogradonačelnica Anja Margetić zahvalila se organizatorima koji, kako je kazala, već desetak godina uljepšavaju ljeta i zime.

– Čast mi je večeras u  ime Grada Sarajevo i gradonačelnice Benjamine Karić da vas sve pozdravim. Sretna sam što je Grad Sarajevo od početka prepoznao ovaj projekat, koji nudi zabavne sadržaje za sve naše građane, a mislim da se najviše raduju naši najmlađi. Nastavit ćemo našu saradnju i nadam se da ćemo ubuduće u više dijelova grada imati ovako nešto. Hvala organizatorima što oživljavaju pomalo zaboravljene dijelove grada. Želim svima u narednom mjesecu puno zabave i veselja i provodite što više dana tu na „Zimi na Vilsu“ – rekla je Margetić.

Prema riječima Nedima Lipe, direktora Sarajevo Holiday Marketa, prošle godine zbog pandemije koronavirusa Sarajevo Holiday Market nije organiziran.

– Iz niza razloga ni ove godine nismo u mogućnosti realizirati naš „Sarajevo Holiday Market“ u punom kapacitetu, pa smo nakon uspješno realiziranog ljetnog događaja na Vilsonovom šetalištu, odlučili da ove godine „prezimimo“ na toj lokaciji i građanima i turistima Sarajeva ponudimo sasvim novi događaj – „Zimu na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“. Naš Carlsberg Beer Garden je sada zatvorena zimska bašta i u njemu će se svakog dana, već od 17 sati održavati zabave nakon posla, a svake večeri će biti održavane i svirke uživo. Naravno, uz poštivanje ograničenja nametnutih pandemijom, koja su još uvijek na snazi. Nastojat ćemo da na ovom prostoru ponudimo što više sadržaja i da damo svoj maksimum u ovim okolnostima. – rekao je Nedim Lipa. 

P.R.

Related posts

Potvrđena optužnica za ratni zločin u Kozarcu

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Obilježena godišnjica smrti slikara Ismeta Mujezinovića

Dijaspora BiH Administrator

Sastanak gradonačelnika Tuzle sa zamjenicom šefa misije Ambasade SAD-a u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Vojin Mijatović: Nema koji međunarodni predstavnik ne zove, evo ponude za opoziciju u RS

Dijaspora BiH Administrator

Protesti građana u Sarajevu: Ili ćete raditi ili idete!

Dijaspora BiH Administrator

GENERALNA SKUPŠTINA UN: Usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici!

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment