Zdravlje

Potpisan sporazum Univerziteta u Tuzli sa Kliničkim centrom UKC Tuzla

Jučer je potpisan okvirni sporazum koji omogućuje izvođenje stručne pakse sa studentima Medicinskog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta i Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli na Klinikama Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.Ovaj dokument koji unapređuje naučnu i stručna istraživanja, te reguliše praksu studenata potpisali su u prisustvu premijera Vlade TK ,Irfana Halilagića, rektorica Univerziteta u Tuzli ,prof.dr.sci.  Nermina Hadžigrahić i v.d. direktor UKC Tuzla , prof.dr. med.sc. Denijal Tulumović.

Kako je kazao premijer Vlade TK, Irfan Halilagić, Vlada je bila neka vrsta supervizora u ovom cijelom postupku, izrazivši zadovoljstvo što su već obezbijedili sredstva iz Budžeta TK za realizaciju ovog sporazuma napomenuvši da je Vlada TK čekala ovakvu vrstu sporazuma između ove dvije najznačajnije ustanove i za Tuzlanski kanton i za građane TK ,te istakavši da će Vlada nastaviti insistirati da ove dvije ključne ustanove za TK poboljšaju ključne ustanove i podignu svoju saradnju na najviši nivo, što je u interesu građana TK.

Prema riječima rektorice Univerziteta u Tuzli, Nermine Hadžigrahić , potpisivanje okvirnog sporazuma o akademskoj , naučno poslovnoj tehničkoj saradnji između Univerziteta u Tuzli i UKC Tuzla je nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

Kako je istakao v.d. direktor UKC Tuzla , prof.dr.med.sc. Denijal Tulumović , sporazum je dobar temelj za iskorak , kako u akademskom , tako i u stručnom i naućnom izlasku UKC Tuzla ne samo u okviru BiH, nego Evrope i čitavog svijeta . Najveći broj stručnjaka iz UKC Tuzla učestvuje aktivno u pisanju naučnih radova. Mi ćemo biti prepoznati i moći ćemo da apliciramo na projektu Evropske unije i projektu u kojima će naši stručnjaci znati dati svoj maksimalni doprinos .Vlada TK je prepoznala koje ima značaj  JZU UKC Tuzla i izdvojila je značajna sredstva za nabavku nove opreme , naglasio je direktor UKCTuzla, Denijal Tulumović.

Duška REBIĆ

Related posts

Pandemija danas zahtijeva digitalizaciju zdravstvenog sistema

Dijaspora BiH Administrator

Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla uručen donacijom ultrazvučni aparat za djecu oboljelu od raka

Dijaspora BiH Administrator

Konzum i Mercator donirali 11.818 KM udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“

Dijaspora BiH Administrator

Austrija: Počeo četvrti lockdown, zatvoreni kafići, restorani, božićni sajmovi…

Dijaspora BiH Administrator

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Apel za Amara Halilovića , dijete koje je imalo operaciju odmah po rođenju

Dijaspora BiH Administrator

Čudesna kombinacija: Pogledajte šta radi ova ljekovita mješavina vašem organizmu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment