Košarka Naš prijedlog

Podrška bh. dijaspore Zmajicama

Kao što je i ranije najavljeno, zajednica Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji prikupila je iznos neophodan za boravak ženske košarkaške reprezentacije BiH u ovoj dalekoj zemlji, gdje učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

Na sinoćnjoj donatorskoj gala večeri generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Ameru Čolanu uručen je ček na 76.006 australijskih dolara.

Ček su uručili Haris Jackman, koji je pokrenuo akciju preko platforme GoFundMe, te organizator večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Putem platforme GoFundMe prikupljeno je 32.920 australijskih dolara, a na sinoćnjoj večeri upriličena aukcija dresova i lopti s potpisima Zmajica na kojoj je prikupljeno 43.086 dolara.

Ukupni iznos od 76.006 bit će uplaćen hotelu Novotel u Sidneju, gdje su smještene bh. košarkašice, kao i organizacionom odboru SP za boravak našeg nacionalnog tima u Australiji.

Ovom prilikom, KSBiH se također zahvaljuje kompanijama Salex i Zenith, kao i našoj dijaspori, a posebno Nathanu Pašiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću, Senadu Kočiću i Nedžadu Kočiću.

KS BiH

Related posts

Musa negativan na koronavirus i moći će nastupiti za Zamajeve u predstojećim kvalifikacijama

Dijaspora BiH Administrator

Hrkanje moze biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema

Dijaspora BiH Administrator

Životni put Stanka Barića Bare: Od konduktera, preko disk džokeja i kuhara, do televizijske zvijezde

Dijaspora BiH Administrator

Protiv Amerike za mjesec dana: Petevu na raspolaganju igrači iz BiH i dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

Domovino naša, sretan ti 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine 

Dijaspora BiH Administrator

IGK pisao evropskoj komesarki za ljudska prava Dunji Mijatović zbog negiranja genocida u Srebrenici od strane Zorana Milanovića

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment