O Nama

Dijaspora BiH Administrator

Nezavisni informativni portal DIJASPORA / BIH namjenjen je svima onima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom. Dijaspora Bosne i Hercegovine je jedna od najvećih u Evropi, ako je procentualno upoređujemo sa stanovništvom u zemlji dođemo do podatka da se skoro 60 posto državljana BiH nalazi izvan granica svoje domovine. Stoga vjerujemo, da svi bosanskohercegovčaki građani kako u dijaspori tako i u domovini zaslužuju jedan ovakav informativni portal koji će ih još bolje i sadržanije uvezati.

Vaš DIJASPORA / BIH TEAM vas poziva da slanjem svojih priloga aktivno sudjelujete u kreiranju sadržaja portala.

Također, stavovi izraženi u rubricI “ BLOG ZONA” su autorovi i nužno ne odražavaju uredničku politiku DIJASPORA / BIH.COM

Tekstovi i ostali sadržaji na portalu DIJASPORA / BIH.COM, u vlasništvu su portala i autora, osim ako nije drugačije naznačeno.

Ukoliko su na portalu objavljeni članak ili fotografija u suprotnosti sa zakonom o autorskim pravima, molimo da nas kontaktirate kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Uslovi korištenja
Korištenjem portala https://dijasporabih.com/ prihvatate sljedeća pravila i uslove korištenja.

Vijesti i slike
Dozvoljeno je preuzimanje sadržaja, vijesti ili slike, uz obavezno označavanje i navođenje izvora informacije.

Komentari
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala https://dijasporabih.com/ Portal https://dijasporabih.com/ zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara https://dijasporabih.com/ nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Mogućnost objave vaših komentara na portalu https://dijasporabih.com/ je privilegija, a ne pravo. Prilikom komentarisanja strogo je zabranjeno koristiti uvrede, psovke i vulgarnosti. Komentari koji vrijeđaju grupu ljudi na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, rodnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, koji se mogu tumačiti kao šovinizam ili huškanje protiv bilo koje grupe, ne potpadaju pod slobodu govora i biće uklonjeni a autor blokiran bez prethodnog upozorenja.

Izmjene i dopune
Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na stranicama portala https://dijasporabih.com/