Izbori u BiH

Predstavljen program rada Zijada Lugavića, kandidata za gradonačelnika Tuzle

Na održanoj press konferenciji Gradskog odbora SDP BiH Tuzla predstavljen je kandidat Gradske organzacije SDB BiH Tuzla,dr.sc.Zijad Lugavić i njegov program rada do 2024 godine.

Pored Lugavića na press konferenciji su govorili Slađan Ilić , predsjednik Gradske organizacije SDB BiH u Tuzli, Mensur Alić , predsjednik Tuzlanske alternative i Jasmin Imamović dosadašnji gradonačelnik Grada Tuzle.
Gradski odbor SDP BiH Tuzla na sjednici održanoj 14 decembra jednoglasno je usvojio Odluku o utvrđivanju kandidata dr.sc. Zijada Lugavića za gradonačelnika Grada Tuzle na prijevremenim izborima koji će se održati 5 februara 2023 godine.Lugavić trenutno obnaša funkciju vršioca dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle nakon što je na sjednici  održanog Gradskog vijeća Tuzle dobio jednoglasnu podršku.

Dr.sc. Zijad Lugavić na konferenciji prezentirao program rada 2023-2024 godine i pozvao je građane i da 5 februara izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost.
Znam i želim i mogu da kreiram što je moguće bolji ambijent za život svih građana.Niti jedna kategorija stanovnika neće biti zapostavljena. Veoma dobro poznajem stanjeu svim javnim ustanovama i preduzeća. Veoma je važno da sačuvamo vrijednosti koje njegujemo u Tuzli. Tuzla mora nastaviti kako ekonomski, tako i turistički da se razvija.Cilj nam je da pokušamo raznim mjerama spriječiti odlazak mladih iz Tuzle , te im pomoći da ostanu ovdje u svom gradu, kazao je Lugavić.

Dosadašnji gradonačelnik Grada Tuzle , Jasmin Imamović , naglasio je činjenicu kako Lugavić u odnosu na ostale protukandidate ima podršku većine u Gradu Tuzli što je od izuzetne važnosti.Inaće podršku Lugaviću dala je i stranka Tuzlanska alternativa , a kako su naveli iz SDP-a , postoji mogućnost da svoju potporu pruži i još nekoliko političkih subjekata, a o tome će se govorit i naknadno.

Dr.sc.Zijad Lugavić , diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Tuzli 2000-te godine.Nakon završetka postdiplomskog studija magistrirao je 2014 godine, a zvanje doktora društvenih nauka i iz područja ekonomije (Ekonomija i biznis –Digitalna ekonomija) stekao je na Ekonomskom fakultetu , Univerziteta u Tuzli 2020 godine. Zijad Lugavić je bio i pripadnik Armije Republike BiH od aprila 1993 do decembra 1995 godine. Svoju bogatu profesionalnu karijeru započeo je 1996 godine radeći kao prevodilac u međunarodnim organizacijama (BDM /TRW) gdje se zadržao do 2003 godine. Potom 2003 godine kao stručni radnik za poduzetništvo prvi puta zasniva radni odnos u organizaciji uprave(tadašnjoj Općini Tuzla) gdje ostaje sve do 2004 godine , kada prelazi u realni sektor. Od 2004- 2006 godine u Mercatoru BiH  d.o.o. Sarajevo obnaša dužnost direktora Merkator Centra Tuzla , a od 2006 -2008 godine obavlja i funkciju Direktora maloprodaje, veleprodaje i logistike Merkatora BiH u Sarajevu.

Nakon toga 2008 godine Lugavić je imenovan na novu poziciju , direktora Javne ustanove Gradski stadion „Tušanj“  Tuzla gdje ostaje do 2012 godine kada se vraća  u organizaciju tadašnje Općine Tuzla.Od 2012 do 2018 godine radi kao pomoćnik gradonačelnika za službu za inspekcijske poslove , a od 2018 do 2021 godine kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, a kasnije i kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomsk razvoj , poduzetništvo i poljoprivredu .

Trenitno obavlja dužnost v.d.gradonačelnika Grada Tuzle.
 

Duška REBIĆ  

Related posts

Sprema li se izborna prevara: Evropa i SAD odbacile elektronsko glasanje koje sada nameću BiH

Dijaspora BiH Administrator

CIK: Registracija birača iz dijaspore za Lokalne izbore 2024. godine u Bosni i Hercegovini traje do 23. jula ove godine

Delegacija OSCE-a iz Beča se sastala sa Centralnom izbornom komisijom BiH

Dijaspora BiH Administrator

BILANS OPĆIH IZBORA U BiH

Dijaspora BiH Administrator

Christian Schmidt nametnuo izmene Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH

Dijaspora BiH Administrator

Kajganić se proglasio nenadležnim za izborne prevare u RS!

Leave a Comment