Fudbal

Akademija Mostar Starog Grada uskoro će brojati 100 članova, juniori državni prvaci

Čelnici Mostar Starog Grada Staklorada u posljednje vrijeme posebnu pažnju poklanjaju radu Akademije jer žele da što više njihovih futsalera u budućnosti dolazi iz vlastitog omladinskog pogona. 

Da se u ovom segmentu dobro radi u klubu potvrđuje činjenica da su juniori FC Mostar SG šampioni države.

Oni su predvođeni trenerom Memsudom Pandurom u aprilu u dvorani “Midhat Hujdur” u Mostaru pobijedili vršnjake iz MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje s ubjedljivih 9:1 u finalu završnog turnira Premijer futsal U-19 lige Bosne i Hercegovine.

Akademija Mostar SG trenutno broji oko 70 članova, a velike zasluge za uspjehe ima glavni trener Adnan Kadrić, te njegov pomoćnik Benjamin Šikalo.

Adnan Kadrić dobro je poznato lice ljubiteljima nogometa u našoj zemlji. U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Osijek, Gošk, Čapljinu…

– Polako idemo prema našem cilju, a to je Akademija koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu. Naravno da je za to potrebno još godina, jer ništa neće doći  preko noći. Mladi su naša budućnost. Na domaćim turnirima, ali i međunarodnim takmičenjima redovno osvajamo pobjedničke pehare i medalje. Trenutno je u toku upis novih članova i nadamo se da ćemo se približiti brojki od 100 – kaže Adnan Kadrić.

Kadrić ističe da se rad Akademije temelji ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu. 

– Naših 70 članova trenutno se takmiči u kategorijama ciciban, predpioniri i juniori. Znači da radimo sa djecom od četiri do 18 godina. To je jedna lijepa sportska priča koja se širi i izvan prostora Mostara. Futsal kao ekipni sport izuzetno je pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Drago nam je što više roditelja dovodi svoju djecu i to je pokazatelj da smo na pravom putu. Hvala svima u klubu na povjerenju, a posebno predsjedniku Amelu Bajgoriću – kaže Adnan Kadrić.

P.R.

Related posts

Bivši Zmaj : Senad Lulić počinje trenersku karijeru

Dijaspora BiH Administrator

Ivica Osim, velikan bosanskohercegovačkog sporta, sahranjen ju Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

Bosanac je direktor Biliću, a otac igraču Sarajeva: “Želio ga je Chelsea. Dali su papir i rekli – šta želite?”

Dijaspora BiH Administrator

Prvi put u istoriji jedan bh. sudija sudit će meč UEFA Lige prvaka

Dijaspora BiH Administrator

Antalija: Završen internacionalni zimski BALKAN SOCCER CAMP

Dijaspora BiH Administrator

ODIGRAN I MEĐUNARODNI TURNIR KRALJEVSKIH GRADOVA: Pobjednici OFK Gradina Srebrenik (predpioniri) i NK Bosna Visoko (pioniri)

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment