Bosna i Hercegovina

Grad Tuzla ocijenjen kao jedan od najuspješnijih jedinica lokalne samouprave

Grad Tuzla je je od implementarnih Projekata unapređenja efikasnosti likalnih usluga (PIPLS)u BiH nakon izvršene evaulacije svih partnerskih JLS u implementaciji projektnih aktivnosti nalazi se na listi najuspješnijih jedinica lokalne samouprave, te na osnovu toga može dobiti bezpovratna sredstva za realizaciju jednog od prioritetnih projekata.
Projekat PIPLS primarno finansira Švedska , a sufinansira i implementira Razvojni program Ujedinjena nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave (JLS).

Projekat koji je počeo 2021 godine ima za cilj unaprijediti pristup ključnim jakim uslugama kroz bolje upravljanje i novim povećanjem ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Finansijski doprinos PIPLS Projekt po odabranom projektu će biti 90.000 KM , dok su nagrađeni JLS obaveže sufinansirati prijedlog projekta minimalno 60% od ukupne vrijednosti.
Gradske službe već rade na pripremi projektnih prijedloga koji će biti usmjereni poboljšanju kvaliteta života u našoj zajednici sa naglaskom pružanja ključnih javnih usluga.
Gradska uprava Tuzla kroz ocijenjene svoje uspješne rezultate će i dalje unaprijediti postojeće prakse dobrog upravljanja.
 

Duška REBIĆ

Related posts

Fond PIO RS privremeno obustavio isplatu 22.628 penzija

Dijaspora BiH Administrator

Otvoren ovogodišnji HACKATHON u Narodnom pozorištu Tuzla

Dijaspora BiH Administrator

Održan sastanak o izgradnji autoceste Orašje-Tuzla-Maoča

Dijaspora BiH Administrator

Obiljiženo 80 godina oslobođenja Tuzle 2.oktobar 1943.

Dijaspora BiH Administrator

Vojin Mijatović: Nema koji međunarodni predstavnik ne zove, evo ponude za opoziciju u RS

Dijaspora BiH Administrator

Indira Šabić: Demografska tranzicija dovodi do opadanja prezimena u bosanskom jeziku

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment