Naši u tuđini

IN MEMORIAM: napustila nas je Rabija Arslanagić, dugogodišnja predsjednica Bh-švedskog saveza žena i aktivistkinja Saveza bh udruženja u Švedskoj

U nedelju, 23. juna 2024. godine, napustila nas je Rabija Arslanagić, dugogodišnja predsjednica Bh-švedskog saveza žena i aktivistkinja Saveza bh udruženja u Švedskoj.

Draga naša Rabija!

Iznenadila si nas i ovoga puta, kao što si to uvijek znala. Spemali smo ti se, čekala si nas, ali nažalost nisi mogla dočekati. Duboko potreseni u nemoći smo pronaći riječi kojima bismo opisali bol i nedostajanje.

Zato ćemo reći nešto o tebi kakvu smo te imali. Bila si žena-uzor, u svemu. Na tebe smo se ugledali , tvoj vedri duh nas je dizao i vodio naprijed. U našem zajedničkom radu smo prevazilazili sve prepreke i uvijek stizali na željeni cilj. Mi još uvijek prepričavamo naše velike manifestacije i zajedničke uspjehe. U svakoj aktivnosti si bila sa nama. Tako će i ostati, jer sve što podsjeća na tebe vrijedno je čuvanja i poštovanja. Ti nisi bila samo naša predsjednica, ti si bila vođa i tvorac svih uspješnih i plemenitih ideja. Zato smo te pratili i zato smo uspijevali. Ti si sa sobom nosila ideje, znanje, iskustvo, dobronamjernost i zelju za zajedničkim uspjesima. Ne samo to, mi smo u tebi vidjeli putokaz koji nas nikad ne bi odveo stranputicom, produžit ćemo tvojim tragom, jer želimo ostati na pravom putu. Kako si bila vođa u organizaciji tako si bila omiljena i u privatnim druženjima, tako smo u tebi vidjeli jednu odanu i požrtvovanu majku tvome sinu i njegovoj finoj familiji. Savezu bh udruženja u Švedskoj, a pogotovo Bosanskohercegovačko- švedskom savezu žena poklonila si mnogo godina svoga života, sve nas obogatila i zadužila za sva vremena.

Poštovali smo te, voljeli smo te, ugledali se na tebe. I uvijek ćemo!

Hvala ti za sve, draga naša Rabija!

Neka je veliki rahmet tvojoj toploj duši i neka ti ne bude teška zemljica u kojoj te čeka vječni mir!

Bosanskohercegovačko-švedski savez žena u Švedskoj

Almedina Sacic

Related posts

Bivši diplomata Adnan Hadrović: Bosna i Hercegovina ne ulaže ni centa za lobiranje

Dijaspora BiH Administrator

U kasarni JNA u Bijeljini bio planiran “za odstrel”, u Engleskoj nagrađen titulom počasnog magistra Univerziteta Derby

Dijaspora BiH Administrator

Magistar Esmir Ramić iz Münchena: U Njemačkoj ambasadi u Sarajevu na čekanju 150 000 zahtjeva za izdavanje vize

Dijaspora BiH Administrator

Bowling Green: Od izbjeglice do uspješnog biznismena u Americi

Dijaspora BiH Administrator

Prof. Vedad Lekić je svjetski prepoznat ekspert seizmologije koji otkriva podzemne tajne Zemlje, kao i drugih planeta i satelita

Dijaspora BiH Administrator

Milena Rudež dobitnica nagrade ”Meho Baraković” za 2022.

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment