Moda i ljepota

Monte Carlo: Fantazija i elegancija

Prva kreatorica /godinama nakon osnivateljice Coco/ čuvene pariske modne kuće iz ulice Cambon nedavno je u luksuznom hotelu Monte Carlo Beach u kome je poznati fotograf Helmut Newton slikao svoje moćne žene upriličila elegantnu i maštovitu modnu smotru kolekcije “Croisière”. Tako je Virginie Viard ponovo ilustrovala tanke spone koje je održavala osnivateljica Coco Chanel sa Princevstvom, gdje je posjedovala poznatu villu La Pausa. Karl Lagerfeld koji je bio Chanelov umjetnički direktor cijela tri desetljeća, bio je lični prijatelj princeze Caroline od Hnovrea i Monaca s kojom je odabrao villu La Vigie, u kojoj je često organizovao modne revije.
Viard je u Monacu predstavila fantazmagoričnu garderobu mladih žena koje njeguju kozmopolitizam i univerzalnost. Njezina strukturirana i zračna moda oduševljava kako stilskom raskoši tako i praktičnosti čija je odlika posebna elegancija i chic.
Nova ambasadorica kuće Chanel, kćerka princeze Caroline, prelijepa, obrazovana i produhovljena Charlotte Casiraghi je predstavila osobenosti Chanela slavnim zvanicama poput Sofie Coppole, Kristen Stewart i nekadašnjem “licu” marke, uvijek privlačnoj Vanessi Paradis.

Džana Mujadžić

Related posts

PFW: Smotra Vuitton razgalila publiku

Dijaspora BiH Administrator

Dua Lipa ima fetiš brend

Dijaspora BiH Administrator

Kuća “Chanel” prodaje odjeću na aukciji

Dijaspora BiH Administrator

Preminuo modni meštar Nino Cerruti

Dijaspora BiH Administrator

Nova smotra kuće Cardin: Svemirska moda

Dijaspora BiH Administrator

Rascvjetane oprave – trend sljedećeg ljeta

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment