Fudbal

US Soccer Education nastavlja svoju misiju: Tokom ljeta organizovat će četiri fudbalska kampa u Americi, Engleskoj i BiH

Ovih dana navršava se devet godina kako je s radom počela američka sportska organizacija US Soccer Education (USSE) čija je prevashodna zadaća bila organizovanje niza fudbalskih kampova s ciljem pronalaženja mladih talentovanih fudbalera bh. korijena u Americi, Kanadi i Evropi. Nakon organizovanih 36 fudbalskih kampova širom Amerike, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Turske i Hrvatske na kojima su radili vrhunski treneri, preko 50 mladih talenata obuklo je dres Zmajeva u nekoj od omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Usto, zahvaljujući USSE mnoga talentovana djeca svoje su fudbalsko usavršavanje nastavila u evropskim klubovima.

Detalj sa kampa “Otvorena vrata” u Denveru

Ovaj  prepoznatljivi sportski brend i ove godine nastavlja svoju misiju i tokom ljeta organizovat će četiri fudbalska kampa i to: u Americi, u Engleskoj – prvi put do sada te, naravno, u Bosni i Hercegovini. Informaciju više za medijsku agenciju BHDINFODESK iz Birminghama dao je osnivač i generalni direktor US Soccer Educationa gospodin Murat Alibašić:
“Prije svega, želim da pozdravim sve naše fudbalere i fudbalerke i njihove roditelje koji su učestvovali na našim kampovima, da se svima njima zahvalim na povjerenju i podršci koju nam daju svih ovih godina. Ove sezone pripremili smo bogat program,  prvi kamp organizujemo u SAD-u, u Louisvilleu,  Kentucky, od 25-29. maja 2024. godine. Nakon toga “selimo” se u Englesku i, u saradnji sa Leeds Unitedom u njihovom trening centru, organizujemo desetodnevni kamp u periodu od 20-30. juna 2024. godine. Ovo je prvi put da naše aktivnosti radimo u kolijevci fudbala, uz naglasak da će s našom djecom raditi engleski treneri zaposleni u ovom renomiranom klubu. Sljedeća stanica je Bosna i Hercegovina, gdje ćemo na terenima FK Igman na Ilidži -Sarajevo,  u periodu od 20-26. jula 2024. godine ponovo držati kamp. Potom, prvi put smo na području Unsko-sanskog kantona. Naime, od 5-11. augusta, u Sanskom Mostu smo zakazali kamp koji je već sada pobudio veliko interesovanje naših Krajišnika, kako iz dijaspore, tako i iz domovine. Osim u Leedsu, kako sada stvari stoje, s našom djecom radit će provjereni fudbalski treneri Husref Musemić, Slobodan Čobo Janjuš, Zijo Švrakić, Omer Joldić, Jiri Plišek, Erick French i Omer Hadžić. Naravno, shodno dugogodišnjoj saradnji s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, na kampvima se očekuje učešće selektora i trenera omladinskih selekcija naše zemlje.”

Murat Alibašić

Inače, svi ovi fudbalski kampovi namijenjeni su  igračima koji žele da se profesionalno angažuju u timovima s područja Balkana i Evrope te, naravno, i kao svojevrsni “filter” potencijalnim Zmajevima koji će imati priliku da na zelenom polju pokažu da li su sazreli za probe u nekoj od reprenzentativnih selekcija.

Detaljne informacije na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/

Namik Alimajstorović / BHDINFODESK

Related posts

Bosanac je direktor Biliću, a otac igraču Sarajeva: “Želio ga je Chelsea. Dali su papir i rekli – šta želite?”

Dijaspora BiH Administrator

Ispunio sve stroge uvjete propisane zakonom: Edin Džeko dobio hrvatsko državljanstvo

Dijaspora BiH Administrator

Mostar Stari Grad za Ligu prvaka se pojačao sa dvojicom igrača iz Irana

Dijaspora BiH Administrator

Futsaleri Mostar SG slavili u Tuzli, odbranili duplu krunu i pokazali da nemaju konkurencije u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Mostar Stari Grad obnovio rad futsal Akademije

Dijaspora BiH Administrator

Antalya: Startao zimski BALKAN SOCCER CAMP

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment