Vijesti

Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina u petak, 25. novembra, obilježava Dan državnosti, a uoči praznika ulice sarajeva ukrašene su državnim zastavama. 

Njih na stotine, postavljeno je u centru grada. Državne zastave sarajevske ulice krasit će sve do naredne sedmice kada će biti izvršeno njihovo uklanjanje, a potom slijedi priprema za dekorisanje sarajevskih ulica prazničnim novogodišnjim dekorom. 

I ove godine najavljen je veliki broj manifestacija kojima će se uveličati obilježavanje ovog praznika, a mnogobrojne delegacije položiće cvijeće na spomen obilježjima.

Podsjetimo, u petak BiH proslavlja Dan državnosti, datum kada je prije 79. godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovačkim građanima u zemlji i dijaspori koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, redakcija portala bh. dijaspore ( Dijaspora BiH ) iz Birminghama, čestita 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.  

DIJASPORABIH

Related posts

IGK i Bošnjačko kanadsko društvo Kalgari – Otvoreno pismo gradonačelnici kanadskog grada Kalgaria {Calgary}, Jyoti Gondek

Dijaspora BiH Administrator

Državljanstva BiH se od 1996. odreklo 93.317 osoba

Dijaspora BiH Administrator

Salt Lake City: Samostalna izložba Sarajke Mirsade Busuladžić

Dijaspora BiH Administrator

“Domovino, uz tebe smo” : Turković i Ramić u Atlanti na skupu bh. dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

Uz sufinansiranje Vlade Švicarske dostupan fond za ulaganje dijaspore u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Švedska: Narednog vikenda tribine nevladine organizacije Pokret „Snaga domovine“ iz BiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment