Vijesti

Njemačka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Duizburgu

Bugarski državljanin, star 38 godina, uhapšen je u Duizburgu zbog sumnje da je ubio Mirsada D., muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako su prenijeli njemački mediji, osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru, a više detalja o samom slučaju tek će biti saopšteno.

Podsjetimo. Mirsad D. (53) ubijen je krajem aprila, 2022. godine u Duizburgu, gdje je bio na privremenom radu. Naime, neposredno nakon Uskrsa, 19. aprila, njegove kolege s posla su prijavile njegov nestanak i alarmirali policiju. Policija je tada u stanu, u gradskoj četvrti Markslohu pronašla Mirsada D. koji je bio teško povrijeđen, bez svijesti i s teškim povredama glave. Odmah mu je pružena ljekarska pomoć, nakon čega je hospitalizovan. Svega dva dana kasnije, 21. aprila 2022. godine podlegao je teškim povredama. Policija je tokom njegovog boravka u bolnici očekivala da će Mirsad D. doći svijesti i dati neke informacije o samom napadu, ali se to nije desilo Do nekih konkretnih informacija, pa čak ni svjedoka napada, policija nije mogla doći, jer je Mirsad D. – čija žena i sin žive u BiH – živio vrlo povučeno.

Upravo zato, Državno tužilaštvo u Duizburgu u maju je ponudilo je nagradu od 4.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičenog. Da li je hapšenje bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do hapšenja, policija nije saopštila, prenose Nezavisne novine.

Related posts

Maribor: Inicijativa o osnivanju Bosanskog Akademskog Društva u Sloveniji

Dijaspora BiH Administrator

Građanska inicijativa „KLUB 100-PLUS“: Javni poziv svim bh. institucijama, organizacijama i patriotima

Dijaspora BiH Administrator

Brisel: Bosna neće pasti, Bosnu niko nije pokorio!

Dijaspora BiH Administrator

Registracija bh. dijaspore za glasanje traje do 19. jula 2022. godine

Dijaspora BiH Administrator

“5MFBH” poziva vas da se pridružite novoosnovanoj podružnici u Velikoj Britaniji

Dijaspora BiH Administrator

BAD Austrije u Evropskom Parlamentu istako značaj elektronskog glasanja u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment