Pogledi

IGK poručuje Ćosiću: Ne možeš ušutkati činjenice o najdužoj opsadi jednog grada u modernoj historiji

Gradonačelniku  Istočnog Sarajeva smetaju table o opsadi Sarajeva. Najavljuje table s natpisom o protjeranim Srbima.

Govor Ćosića je sraman, neljudski, antibosanski, suprotan međunarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i zakonima Evropske Unije. Negiranjem opsade Sarajeva, Ćosić negira, sebe, srpski narod i manji entitet nastao na rezultatima agresije i genocida i legalizovan u Dejtonu.

Ćosićev govor je sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u matici i dijaspori. Taj govor jasno daje do znanja da je on sastavni dio te kampanje, da ne služi državi Sarajevu i  BiH, već antibosanskoj koaliciji.

Njegov neljudski i nehuman odnos prema patnjama svih građana Sarajeva u opsadi i posebno prema žrtvama Sarajeva  jasno govori o karakteru njegove ličnosti. Ćosićevi antidržavni potezi i istupi u medijima imaju cilj negirati zločin u Sarajevu u cilju osporavanja genocida u BiH. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva bezuspješno pokušava zaustaviti istinu o opsadi glavnog grada BiH.  IGK neće dopustit  da se istine o srpskom zločinu nad građanima Sarajeva ugasi. Ta istina je već poznata u cijelome svijetu. Ovo je vrijeme kada u ime bolje budućnosti Sarajeva i BiH čuvamo istinu o opsadi Sarajeva.

Istina o opsadi Sarajeva  je problem samo onima kojima smeta pravda o tom zločinu.

Institut za istraživanje genocida Kanada 

Related posts

Australija: BIH građani pisali Schmidtu i izrazili bojazan da će se zločini u domovini ponoviti

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKA ODBRANA I PORAZ PUTINOVE POLITIKE

Dijaspora BiH Administrator

SVE VIŠE LICEMJERJA SVE MANJE GOSPODE

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Muzej HVO-a je kontinuitet revizije historijskih, naučnih i sudskih činjenica o agresiji Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

IGK o postavljanju skandalozne table: Ćosiću, bezuspješno pokušavate zaustaviti istinu o strašnom zločinu opsade Sarajeva

Dijaspora BiH Administrator

Tonino Picula: Dodikov udar na BiH ima podršku Beograda, Moskve, ali i Budimpešte

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment