Pogledi

IGK: Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala. Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je prije dva dana sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom bez istaknute državne zastave Bosne i Hercegovine.

Tako Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine.

Ako ne poštuješ svoju državu napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera pozivamo da poštuje državu Bosnu i Hercegovinu, poštivanjem njenih državnih simbola.

Na anticivilizacijsko  ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način. Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i građana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odmah početi izvršavati svi državni organi, institucije i državni službenici ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

IGK: Proglasite 8. decembar Danom sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH

Dijaspora BiH Administrator

SVE VIŠE LICEMJERJA SVE MANJE GOSPODE

Dijaspora BiH Administrator

povodom 24. oktobra, Dana UN – Pod zastavom UN se desio genocid u BiH!

Dijaspora BiH Administrator

Otvoreno pismo IGK-a načelniku opštine Foča Milanu Vukadinoviću povodom Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u ratu

Povodom 29. godišnjice od masakra na Markalama: Petog februara 1994. Markale masakr – dokaz genocidne namjere

Dijaspora BiH Administrator

Tegeltija traži da Njemačka etnički ‘očisti parlament od Bošnjaka’ po uzoru na RS!?

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment