Privreda

U mjesecu aprilu na aerodromu Tuzla prevezeno više od 67 hiljada putnika

U aprilu mjesecu na aerodromu Tuzla je prevezeno 67 hiljada putnika što predstvlja najveći broj prevezenih putnika od kako je počeo aerodrom sa radom.

Putnici su putovali na dvije redovne aviokompanije Wizz Air koji uspješno obavlja letove sa aerodroma Tuzla dugi niz godina i Ryanair, čiji su prvi avioni sa aerodroma Tuzla poletjeli u novembru 2022.godine.
Putnici su mogli odlaziti i dolaziti iz 5 država: Njemačke, Švicarske,Švedske,Austrije i Holandije i bilo je moguće putovati na 15 destinacija(Memmirgen, Basel, Fridrichshafen,Frankfurt, Baden Baden, Dortmund, Berlin ,Nuremberg, Cologne, Malmo, Gotenberg, ,Eindhoven i Vinna).

Međunarodni aerodrom Tuzla očekuje da će nastaviti i u ostalim mjesecima u 2023 godini rast putnika jer je kolektiv aerodroma uspješno radio na svim zadacima koji prate ubrzan i značajan porast putnika i avio operacije.
Rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla planira nove infrakstrukturne projekte i druga ulaganja sa ciljem daljih širenja kapaciteta aerodroma, a jedan od najvećih je izgradnja trećeg gatea koja je počela 31.1. 2023 godine i predstavlja preduslov za treći bazni avion, nove destinacije i nove kompanije, ističu iz ove već priznate aviokompanije u svijetu.

Duška REBIĆ    

Related posts

Mladih sve manje, starih sve više: BiH bi do 2040. godine mogla ostati bez 420.000 radnika

Dijaspora BiH Administrator

Beč: U pripremi skup privrednika i menadžera bosanskog porijekla u Austriji

Dijaspora BiH Administrator

I modifikovana garaža iz Cazina uskoro u Evropskoj uniji

Dijaspora BiH Administrator

Međunarodni sajam građevinarstva i elektro-mašinske industrije u Banjoj Luci: Limometal iz Cazina predstavlja novu auto garažu

Dijaspora BiH Administrator

Stanić Trade drugi najpoželjniji bosanskohercegovački poslodavac u sektoru maloprodaje

Dijaspora BiH Administrator

Odlazak radne snage: Slovenija ove godine “uzela” više od 12.000 radnika iz Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment