Promo

Tri dana do vinskog spektakla u Sarajevu, očekuje se rekordan broj izlagača

Sarajlije su poznate kao veliki ljubitelji vina, tako ne čudi da se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine često održavaju različiti vinski događaji, radionice, degustacije…

Do “Sarajevo wine festa 2023”, šesnaestog izdanja međunarodnog festivala vina i gastronomije, koji je voljen i prepoznat kako u našoj zemlji, tako i šire, ostala su još tri dana. Ovaj istinski vinski spektakl bit će održan 9. i 10. februara u hotelu Holiday od 17 sati.

– Drago nam je što smo Sarajevo stavili na vinsku kartu regiona i Evrope i da bi na “Sarajevo wine festu“ trebalo biti više od 50 izlagača. Ljubiteljima vrhunskih vina i gastro delicija na festivalu će se predstaviti najbolji domaći vinari zajedno sa vinarijama iz regiona uz bogatu gastro ponudu. U sklopu festivala održat će se niz tematskih radionica, čime vinsku kulturu podižemo na veći nivo. Putem distributera bit će prisutni i brendovi iz cijele Evrope. Sve ovo smo uspjeli organizirati uz pomoć naših partnera iz Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Berlin Chemiea, New Life Turkeyja, Garden Citya, Mezyma, Espumisan easyja. Očekujemo veliki broj posjetitelja, kao i gostiju sa olimpijskih ljepotica Jahorine, Bjelašnice i Igmana. Svi ste pozvani da svojim prisustvom uveličate ovu prestižnu manifestaciju. Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti kod ljubaznih hostesa na ulazu za festival. U četvrtak od 21 sat bit će održana i donatorska večera – kažu organizatori “Sarajevo wine festa 2023”.

P.R.

Related posts

“Tekstil-Stanić” u Kostajnici: Izvoze na talijansko i njemačko tržište 

Dijaspora BiH Administrator

VLADIMIR KNEŽEVIĆ O 24. DANIMA BOROVNICE TRADICIJA  I EKONOMIJA

Dijaspora BiH Administrator

U centru Ljubljane: Otvoren Balkan shop sa hranom i pićem sa cijelog Balkana

Dijaspora BiH Administrator

Saradnja vinarije “Vukoje” i restorana “Toplik”: Porodična tradicija i kvalitet donijeli rekordne rezultate

Dijaspora BiH Administrator

PLAVSKA KULTURNO-TURISTIČKA RAZGLEDNICA (I)

Dijaspora BiH Administrator

Prioritet Mesne industrije Ovako je domaće tržište i zadovoljstvo kupaca

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment