Vijesti

Sydney – promocija knjige: Sanela Osmić osvjetljava put ka liderstvu uz “Vođenje Emocionalnom Inteligencijom” 

U harmoničnom slavlju književnosti, kulturnog naslijeđa i intelektualnog razvoja, Bosanska etnička škola i Počasni konzul BiH u Sydneyu su bili sudomaćini događaja promocije knjige koji je prisutne ostavio inspirisanim i prosvijetljenim. U centru pažnje bio je pronicljiv rad autorice Sanele Osmić, čija knjiga, “Leading with Emotional Intelligence: A Guide for Board Directors” (tj. ”Vođenje Emocionalnom Inteligencijom: Vodić za direktore upravnih odbora”), obećava da će preoblikovati pejzaž liderstva. 

Knjiga vodi čitaoce na transformativno istraživanje presjeka između emocionalne inteligencije i efektivnog liderstva. Pošto direktori odbora igraju ključnu ulogu u oblikovanju pravca organizacije, uvidi autorice pružaju neprocjenjive smjernice o tome kako se emocionalna inteligencija može iskoristiti za uspješnu navigaciju kroz složenost liderstva. Autorica vješto spaja praktične uvide i primjere iz stvarnog svijeta, pružajući vrijedan resurs za one koji žele da unaprijede svoje liderske vještine u korporativnom svijetu. Prisutni su bili opčinjeni dubokim uvidima autorice, naglašavajući značaj emocionalne inteligencije ne samo u korporativnoj sferi, već i u unapređenju naših ličnih odnosa, kao i uticaju na globalno liderstvo. Autorica je takođe istakla značaj očuvanja kulturnog identiteta uz podsticanje intelektualnog rasta. 

Maida Vugdalić, prdsjednica Bosanske etničke škole i vješta moderatorka događaja, odigrala je ključnu ulogu u vođenju razgovora. Svojim pronicljivim pitanjima i promišljenim komentarima uključila je i autora i publiku u dinamičnu razmjenu ideja. Maida se vješto kretala kroz nijanse emocionalne inteligencije, povezujući principe knjige sa scenarijima iz stvarnog svijeta i podstičući dublje razumjevanje među prisutnima. 

“Vođenje Emocionalnom Inteligencijom” 

Promocija se odvijala u prelijepo ukrašenoj sali australijsko bosanskog kulturnog centra, zahvaljujući kreativnom dodiru Muamere Šišić, koja je transformisala mjesto u raj sofisticiranosti i šarma. Ambijent je bio savršena dopuna intelektualnom putovanju koje je čekalo prisutne. To nije bilo samo vizuelno prijatno, već je i poboljšalo cjelokupno iskustvo za učesnike. 

Događaj je završen živopisnom sesijom pitanja, koja je omogućila učesnicima da uđu dublje u koncepte knjige i smislene razgovore. Ova promocija knjige nije bila samo platforma za predstavljanje rada Sanele Osmić; bila je to proslava znanja, saradnje i težnje ka izvrsnosti u liderstvu. 

Sanelina knjiga je nesumnjivo ostavila neizbrisiv trag u umovima prisutnih, inspirišući novu generaciju lidera da svojim profesionalnim putevima upravljaju emotivnom oštroumnošću. Prisutni su otišli ​​sa ne samo potpisanim primjerkom knjige, već i sa obnovljenim razumijevanjem svrhe življenja i dubljim uvažavanjem uloge emocionalne inteligencije u efikasnom liderstvu.

Bosanska etnička škola i Počasni konzul BiH u Sydneyu, prepoznajući značaj promocije literature koja doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju, s ponosom su bili pokrovitelji ove manifestacije. Saradnja je naglasila opredijeljenost za poticanje intelektualnog rasta unutar bosanske zajednice. 

Sanelino “Vođenje inteluktalnom inteligencijom” služi kao svjetionik za one koji se kreću kroz složeni krajolik liderstva, a sam događaj je bio dokaz moći saradnje i težnje za znanjem. Uz vještog moderatora, talentiranog dekoratera i podršku zajednice, događaj je uspješno osvijetlio put do liderstva vođenog emocionalnom inteligencijom.

Knjiga je dostupna za kupovinu na Amazonu (https://www.amazon.com/dp/B0C2SCP15J?ref_=pe_3052080_397514860 ) i raznim drugim online knjižarama. Za one koji žele potpisanu kopiju, mogu se dobiti direktno na web stranici autora: https://ethicalgovernance.com.au/product/leading-with-emotional-intelligence-a-guide-for-board-directors/ 

O autorici

Sanela Osmić, rođena Jajčanka sa trenutim prebivalištem u Sidneju, je osnivač i generalni direktor firme Ethical Governance (Etičko Upravljanje). Ona je gostujući predavač na više univerziteta u Australiji, član je upravnog odbora IPC Health u Melburnu,i jedan od osnivača Australijsko Bosanskohercegovačke privredne komore. Njena karijera se proteže u više industrija, uključujući finansije, profesionalne usluge, invalidnost, vladu i obrazovanje. Sanela je pomogla korporacijama, neprofitnim organizacijama, vladama i drugim organizacijama da izgrade efikasne upravne odbore, poboljšaju praksu etičkog upravljanja i maksimiziraju svoj uticaj. Ona ima jaku platformu obrazovanja, uključujući dvostruku diplomu iz ekonomije i međunarodne trgovine; Magistar je međunarodnog biznisa za koji je dobila Dekanovu nagradu za akademsku izvrsnost od Univerziteta La Trobe.

Knjigu je objavila s namjerom da podstakne direktore upravnih odbora da uključe empatiju i saosjećanje prema drugima u svoje procese donošenja odluka, posebno kada te odluke imaju značajne posljedice.

Sydney, 27 Novembar 2023.

Related posts

Norveška: Proslava Dana nezavisnosti BiH i Dana žena u Fredrikstadu

Dijaspora BiH Administrator

Jubilej džemata Gaggenau: 25 godina u službi dobra

Dijaspora BiH Administrator

(Video) Dan bijelih traka obilježen u Rijeci: Promocija knjige: „Bosna se brani istinom“

Dijaspora BiH Administrator

Linz: Predstavljanje knjige Život na stiku!

Dijaspora BiH Administrator

U Luksemburgu obilježen 9. januar, dan početka genocida nad Bošnjacima

Dijaspora BiH Administrator

Izetbegović u Danskoj: Dijaspora može imati historijsku prevagu na izborima

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment