Dopunske škole

Sydney: Bosanska etnička škola obilježila je kraj školske godine i novi rođendan

još jedna školska godina u Bosanskoj etničkoj školi u Sydneyu je okončana, a tim povodom održana je zabava u raskošnom ambijentu sale Sky View u Liverpoolu. Osim kraja godine, druženjem je proslavljeno i 29 godina uspješnog djelovanja bosanske škole u ovoj dalekoj državi.

image
29 godina postojanja BEŠ Sydney/ Maida Kulić Vugdalić

Među gostima večeri bili su ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji i na Novom Zelandu, Nj.E. Kemal Muftić i počasni konzul BiH u Novom Južnom Velsu Amir Šahinović.

Naime, u ime Počanog konzulata BiH u Sydneyu Šahinović je uručio zahvalnicu za školu, koju je preuzela Maida Kulić Vugdalić, direktorica Bosanske etničke škole Sydney.

Prilikom svog obraćanja prisutnima ambasador Muftić i počasni konzul Šahinović su istakli značaj koji za djecu ima učenje bosanskog jezika, kao i zadovoljstvo radom škole.

image
Ambasador Kemal Muftić/ Maida Kulić Vugdalić

Okupljenima se obratila i Jasmina Bajraktarević Hayward, predsjednica Vijeća izbjeglica u Australiji i jedna od osnivačica ove škole.

Školski odbor je uručio niz zahvalnica istaknutim pojedincima koji su na razne načine podržali rad ove, za bosanskohercegovačku zajednicu u Australiji, itekako važne institucije.

Također, nastavnice su podijelile certifikate i nagrade mališanima koji su se predstavili recitacijama i prikladnim tekstovima, a srca prisutnih su, uz sve njih, osvojili i pripadnici dramske sekcije. Goste su počastili dramom rađenom po tekstu pisca Kemala Čopre, poznatijeg kao Hadžibeg Uzeir, koji se obratio prisutnima putem video snimka iz Sarajeva.

image
29 godina postojanja BEŠ Sydney/ Maida Kulić Vugdalić

– Uz raznovrstan program kojeg su vodile članice odbora Biba Vejzović i učenica škole Ajla Fajić, sa bogatom tombolom i sjajnom muzikom na čemu zahvalnost dugujemo Senadu Duliću Fikretu Kolariću, zabave i raspoloženja nije manjkalo i prisutni nisu krili svoje oduševljenje nakon ceremonije, kazala nam je direktorica BEŠ Sydney Maida Kulić Vugdalić.

image
29 godina postojanja BEŠ Sydney/ Maida Kulić Vugdalić

Ovim povodom je uputila i molbu bh. državljanima u Australiji.

– Sve vas molimo da ostanete uz BEŠ i dalje kako bismo čineći sretnima našu djecu, širili ljubav prema učenju bosanskog jezika i domovini, našoj BiH! Bosna, uz miris hadžibega, živi u Australiji dok je nas, njena je poruka.

pRIPREMILA: Maida Kulić Vugdalić/ Moja BiH

Related posts

Bosanka u grupi američkih studenata koji su razvili uređaj za bržu dijagnostiku sepse

Dijaspora BiH Administrator

Bošnjački Islamski Centar Hamilton – Bosno i Hercegovino – Sretan ti Dan državnosti!

Dijaspora BiH Administrator

Sydney: Na skupštini Bosanske etničke škole povjerenje opet dobio novi-stari školski odbor

Dijaspora BiH Administrator

STUTTGART: POČELO IZVOĐENJE NASTAVE I U BOSANSKOJ ŠKOLI U WANGENU

Dijaspora BiH Administrator

Poručnik Nedžmina Dervišević najbolji strani student na prestižnoj Američkoj vojnoj akademiji

Dijaspora BiH Administrator

Interpretator sevdaha Ferid Avdić učenicima Bosanske škole Stuttgart-Nord objasnio šta je to sevdalinka

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment