Muzika

„Svijet poludjelih kraljeva“: „Srčani udar“ i Zlatan Ćehić Ćeha objavili treći duet

Grupa „Srčani udar“ već nekoliko godina uspješno sarađuje sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, Bišćaninom sa adresom u Zagrebu i bivšim članom “Divljih jagoda”. Kao rezultat toga došla je i treća zajednička pjesma koja nosi naziv „Svijet poludjelih kraljeva”. 

Grupu „Srčani udar“ uz Dejana Đurkovića Engleza čine vokal i gitara Slobodan Boban Vitas, Dragan Rušić Profesor na klavijaturama, Ademir Vaske Brčanović na bubnjevima i basista Branislav Vilić, a svi oni su više nego zadovoljni prvim reakcijama publike na ovaj duet.  

– Zadovoljstvo je raditi sa Ćehom. On je prvenstveno jako dobar čovjek, fenomenalan pjevač, muzičar i producent, pa je i ova saradnja spontano prešla u veliko prijateljstvo. Sve je počelo saradnjom na duetu “Još malo vatre i dima” 2018. godine, koji je se našao i na Top listi Radio BG 202. Zatim je 2020. godine došla “Divlja Merry” i ovo je već treći duet koji smo radili sa Ćehom. Napisao sam mu i nekoliko pjesama za njegov solo album koji je još u pripremi, a jedna od njih “Vrelo Bosne” je već objavljena za Croatia Records – kaže Dejan Đurković, lider „Srčanog udara“. 

Pojašnjavajući tematiku pjesme „Svijet poludjelih kraljeva”, kaže da ona kroz metaforu govori o uličnom sviraču koji iz svoje perspektive posmatra današnjicu, prolaznike bez empatije, vladare bez morala i svijet kome su nametnute lažne vrijednosti, sa zaključkom “ovdje ljubavi nema”. 

– Svijest je, nažalost, evoluirala do te mjere da danas svako sebi uspješno nađe argumentovano opravdanje za bilo kakvu glupost, korporacije upravljaju državama, države manipulišu narodom… Ovo je svijet poludjelih kraljeva – govori Englez. 

Zlatan Ćehić Ćeha dodaje da je za grupu čuo preko albuma “Mrtvo hladno” koji su snimili sa Alenom Islamovićem. Privukao ga je njihov opus, jer se, kaže, osjeti utjecaj svega što je vrijedilo u rock muzici na našim prostorima i osjeti se da sve rade s puno srca i ljubavi. 

– Prije dvije godine Toni Janković, moj prijatelj i kolega iz „Divljih Jagoda“ je bio s njima na turneji u Kanadi i u jednom razgovoru spomenuo mi je lidera benda, Dejana Đurkovića Engleza kao izuzetno darovitog autora i savjetovao mi da se povežemo, jer sam u fazi pripreme svog solo albuma, pa i ne bi bilo loše pokušati ostvariti saradnju. Kratko nakon toga jedno jutro u inboxu mi je osvanula poruka od Dejana s mp3 pjesme “Još malo vatre i dima” koju mi je ponudio i već nakon prvog slušanja pjesma mi je legla baš kao da je i napisana za mene. Dan poslije smo se povezali preko društvenih mreža i bez puno priče zavrtjeli smo se oko pjesme i snimili prvi duet. Interesantna priča koja je nakon prvog u kratkom vremenu rezultirala i drugim singlom za pjesmu “Divlja Merry”. Te dvije pjesme su se našle i na albumu „Srčanog udara“ “Sve ili ništa”, što mi je posebno zadovoljstvo, jer se na njemu pojavljuju mnoga poznata imena s ovih prostora kao što su Toni Janković, Alen Islamović, „Osvajači“ i mnogi drugi popularni izvođači – kaže Zlatan Ćehić Ćeha.

Pjesma “Svijet poludjelih kraljeva” je također nastala spontano kao posljedica i naš odgovor na sve što se događa u svijetu. 

– Pjesma je lijepa i nudi jednostavnu, pozitivnu životnu poruku shvatljivu svakom čovjeku. Svi smo mi s nekim razlogom u ovom životu i treba prije svega zauzeti pozitivan životni stav i širiti dobre vibracije oko sebe jer sve drugo je besmisao – zaključuje Ćehić.

Pjesma “Svijet poludjelih kraljeva” se nalazi na linku.

You Tube

DIJASPORABIH / P.R.

Related posts

Najbolje za kraj: „Bijelo dugme“ zatvorilo “Balkan music festival” na Jahorini

Dijaspora BiH Administrator

Bliži se koncertni spektakl Tomislava Bralića i klape Intrade u Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

Aranžman za novu pjesmu Semira Cerića Koketa snima muzičar koji je radio i jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića

Dijaspora BiH Administrator

Neno Murić uspješnu godinu završava nastupom na Blidinju

Dijaspora BiH Administrator

Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari: Alen Hrbinić ekranizirao pjesme „Najdraža“ i „Pokreni se“

Dijaspora BiH Administrator

Alen Hrbinić predstavljao BiH na CMC festivalu u Vodicama, na pomolu nove saradnje

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment