Privreda

Stanić Trade drugi najpoželjniji bosanskohercegovački poslodavac u sektoru maloprodaje

Sarajevo, 3.2.2022. – Na dodjeli priznanja za „Najpoželjnijeg poslodavca 2021“ koje organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. i MojPosao.ba, Stanić Trade je zauzeo drugo mjesto u sektoru maloprodaje. Nominovano je ukupno 500 kompanija, a ove godine je za najbolje glasalo više od 11.000 ispitanika.

Veoma smo sretni što smo se odabirom građana našli na listi ovogodišnjeg izbora za najpoželjnijeg poslodavca i zauzeli drugo mjesto u sektoru maloprodaje. Protekle dvije godine pandemije tržište rada je itekako doživjelo transformaciju. Od velikog  broja ugašenih radnih mjesta prve godine, pa sve do povećane potražnje istih već naredne godine. Za nas su ove dvije godine bile veoma izazovne jer smo morali uvoditi nove modele rada i svakako voditi brigu o zdravlju svojih uposlenika, a sve s ciljem da zadržimo sva radna mjesta. Ponosimo se činjenicom da smo prepoznati kao kompanija koja brine o svojim uposlenicima, nudi atraktivne i primamljive uslove za rad, koja njeguje pozitivno radno okruženje i koja uliva sigurnost zadržavanja posla, te mogućnost napredovanja, edukacije i poslovnog usavršavanja. Ponosni smo na ovo priznanje jer nam je stiglo u najtežim vremenima savremenog poslovanja i ostavlja nam zadatak da opravdamo dato nam povjerenje i dalje ulažemo u sve vrijednosti ljudskih resursa“ – izjavio je Damir Kalmar, Predsjednik uprave Stanić Trade d.o.o.

Kompanija Stanić Trade zapošljava 100 uposlenika i spada u kompanije koje paralelno razvijaju distributivnu mrežu i vlastite retail objekte pod nazivom Techno Shop koji je ujedno najveći bh. lanac trgovina potrošačke elektronike. Oficijelni je distributer nekoliko svjetski poznatih brendova: LG Electronics, Philips, Sony, Hisense, Indesit, Whirpool, Toshiba, Electrolux, Bosch, Tefal, Rowenta, Krups, Miele i Gorenje.

P.R.

Related posts

I modifikovana garaža iz Cazina uskoro u Evropskoj uniji

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Predstavljanje poslovne ideje mladih poduzetnika

Dijaspora BiH Administrator

Beč: U pripremi skup privrednika i menadžera bosanskog porijekla u Austriji

Dijaspora BiH Administrator

Bosanskohercegovački izvoz u odnosu na prošlu godinu mnogo veći

Dijaspora BiH Administrator

Lijepa strana BiH: Emir Jašarević proizvode s bh. potpisom “Kredenac” plasira širom svijeta

Dijaspora BiH Administrator

Odlazak radne snage: Slovenija ove godine “uzela” više od 12.000 radnika iz Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment