Pogledi

PUTINOVI KRVAVI PUTEVI

Herojska odbrana Ukrajine, njenih građana odolijeva okupaciji trupa Ruske Federacije, koje na besomučan način razaraju Ukrajinu. Više od milion izbjeglica, prognanih Ukrajinaca, žena djece, starih i iznemoglih koji odlaze sa svojih vjekovnih ognjišta u neizvjesnot u nepoznato, sa zavežljajem u ruci sa suzama u očima. Poslednji evropski oligarh i diktator uvjek željan i žedan krvi da povrati ,,staro Rusko carstvo u novom vremenu. ” Da ga povrati tako što će gaziti po leševima Ukrajinaca, stopama slavnih hetmana. Onim istim stopamama kozaka kojih da nije bilo nebi bilo ni sadašnje Rusije. Razaraju se kulturno-istorijski objekti pali se ruši sve što krasi ovu najstariju slovensku kulturu i državu. Da je živ  jevrejsko poljski advokat Rafael Lemkin, pred sobom bi imao jasnu definicu genocida i ratnih zločina koju je on sam skovao a koji se tamo dešvaju. Putinovi krvavi putevi protkani su mirisom baruta, krvi, suzama i stradanjem. Evropa i svijet ćuti nemoćni da pomognu Ukrajini. Mnogobrojni civilni i građanski aktivisti širom svijeta protestuju osuđuju rat u Ukrajini mole svoje vlade da se pruži ruka spasa Ukrajini i ukrajinskom narodu. Da li je to dovoljno? Da li uvjek klrvavi Putin želi da pokaže svoju nadmoć, koliko vidimo do sada je njegova vojska pokazala više slabosti nego nadmoći. Rusi su duboko svjesni u sebi žljeli to priznati ili ne da su ostali usamljeni. Ovo nije borba protiv bilo kog oblika fašizma, u Ukrajini (jed on ne postoji) ovo je čisti fašizam posljednjeg političkog oligarha i dikatatora, Rusije, Putina. 

Prizor ruskih tenkova u Ukrajini, su bolni to nam istovremeno pokazuje iskušenja politike mračnih režima kakav je na vlasti upravo onaj u Rusiji đe jedina snaga snaga moći, sile i  dalje prisutna. Otvorile su se stare rane i podjele. Rusija se još nije pomirila sa novom mapom Evrope i neće je nikada ni prihvatiti ako se ne vrati ,,Rusko carstvo. ” Njen profašistički pokušaj da prekraja tu mapu označava ne samo kraj mira i demokratije označava kraj pregovora i dogovora. Ovo je trenutak kada se svi moramo izjasniti nemamo pravo na ćutanje, jer ćutanje samo stvara nove i boilne rane i stradanja. Dnas Ukrajina, a sjutra ko je sljedeći!!! Hoćemo li dozvoliti egzodus u XXI vijeku zar takvih egzodusa nije dovoljno bilo kroz  istoriju Evrope i svijeta. Hoće li svaka generacija odrastati u strahotama  ratova, progona, civilnih žrtvi spaljenih domova hoćemo li i mi doživjeti jednog dana sudbinu Ukrajine treba svi da se zapitamo. Ja ćutanje ne dozvoljavam, ne opravadavam, ne prihvatam kao odgovor na trenutnu situaciju u Ukrajinu. Sadašnja zvanična politika Ruske Federacije neće prihvatiti ni jednu drugu opciju sem opciju rata. U Rusiji se guše svi oni koji ukazuju na suludost takve politike, gaze se hapse svi civilni i građanski aktivisti. Rusija mora da se probude u sebi ruski generali treba da stanu u jedan red red bunta i odbrane prava da bilo koga napadaju ili okupiraju, ili će njihova imena ući u listu mračnih ratnih zločinaca i poslednjih predatora željnih i žednih politike krvi i tla. 

Svaki diktator na kraju svojih pohoda doživi slom i poraz. Putnu će nesumljivo istorija proglasiti poslednjim vladarom sa mnoštvom krvavih puteva i ratova koje je vodio da bi se odžao na vlasti. Od slavne Rusije iz pedioda II svjetskog rata u borbi protiv fašizma, danas izrasta neka ,,Nova Rusija.”  Ta ,,Nova Rusija” ma koliko da u sebi nosi imerijalističke i teritorijalne pretenzije naći će se i već se nalazi u svojevrsnoj izolaciji. Budućnost joj jer vrlo neizvjesna jer vladar iz crvenog Kremlja želi da je odvede stopama sunovrata u postepenu ,,eutanaziju.” Jer vladari koje u krvi nastanu u krvi i nestanu a iza njih ostaje sramno ime kao primjer genocida i zločina i primjer svima kakav ne treba biti na stranicama svjetske istorije koja vas uvjek postavi na svoje mjesto.

            SLAVA UKRAJINI SLAVA SVIM NJENIM SINOVIMA

                                 PALIM U BORBI  SLOBODU

Piše: Božidar Proročić, književnik i publicista

Related posts

Završena je i ta epizoda: Rusko prizemljenje Dodika, sad je na potezu Zapad

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Opasna antidržavna, antibosanska, anticivilizacijska i antievropska politika i praksa od strane političke opcije kojom rukovodi Dragan Čović

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKA ODBRANA I PORAZ PUTINOVE POLITIKE

Dijaspora BiH Administrator

Dodik se boji dijaspore iz BiH, ali bi da iz RS kroji budućnost Srbije

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKI PATRIOTIZAM I SLOM PUTINOVE VELIKE RUSIJE

Dijaspora BiH Administrator

IGK podnio krivičnu prijavu protiv novinara Radio-televizije RS Danijela Simića zbog negiranja genocida

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment