Bosnia Appeal

Pomozi. ba: Novih sedam šlepera krenulo ka Gazi

Udruženje Pomozi.ba jučer je iz Egipta prema Palestini poslalo još sedam šlepera sa prehrambenim paketima, brašnom i vodom, vrijednosti 182.205 KM.

Sa ovim dijelom, Udruženje Pomozi.ba je stanovnicima Gaze do sada poslalo humanitarnu pomoć ukupne vrijednosti 852.026,51 KM.

„Već nekoliko mjeseci ulažemo značajne napore kako bismo otklonili brojne komplikacije i probleme na koje konstantno nailazimo kada je u pitanju isporuka pomoći u zaraćenu zonu. U decembru smo poslali prvi dio od pet kamiona, a sada je na putu do Gaze još sedam kamiona sa prehrambenim proizvodima, brašnom i vodom. Pored pomoći koja do Gaze stiže kamionima iz Egipta, na račune tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development slali smo i novčana sredstva od kojih je u južnom dijelu Pojasa Gaze podijeljena pomoć u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština“, naveli su iz Pomozi.ba.

Dodaju i da je u toku priprema šatora i ambulantnog vozila koji bi također ubrzo trebali stići do Gaze.

„Nadamo se da će naša pomoć barem malo olakšati patnju ovih ljudi, ali više od svega se nadamo da će stradanja što prije stati. Pomoć ćemo uz podršku naših donatora i svih Bosanaca i Hercegovaca kontinuirano slati u ovu zemlju“, zaključuju iz Udruženja.  

Svi koji žele novčane donacije i dalje mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se 2 KM.

Related posts

Njemačka: Ramazanskom akcijom “Doniraj i obraduj” sakupljeno 51.780 eura za iftare u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Hadžiavdić Cof: Svaka akcija donese ljubav i radost, nama i onima kojima pomažemo

Dijaspora BiH Administrator

Engleska: Novogodišnji pokloni za mališane bez roditeljskog staranja i djecu iz prigradskih područja u BiH

Dijaspora BiH Administrator

“BUY A BRICK APPEAL”: Bošnjački džemat “Hilal BCS” – Dewsbury poziva vas da pomognete proširenje njihovog mesdžida

Dijaspora BiH Administrator

DONACIJA BOŽIDARA PROROČIĆA-JU DNEVNI CENTAR ,,LIPA ” PLAV

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Hitan, apel za malu bebicu – Eldana

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment