Globus

Pariski Disneyland: Neviđen spektakl s 200 dronova, novi program i himna, raskošni kostimi… 

Pariski Disneyland ponosno pokazuje novo ruho, za obilježavanje tri desetljeća postojanja. 

Započeto nedavno, slavlje se organizuje do kraja godine. Mini se već odjenula u savremeniju odjeću: hlače i kaputić, koje je zamislila i ostvarila Stella McCartney.  

Paris Disneyland

Nakon skoro trogodišnje korona-pauze koja je zatvorila čuveni Park atrakcija, novi početak djelatnosti je veličanstven i veoma ambiciozan. 

– Zadovoljni smo i sretni što uspijevamo uveličati naše kreativne i inovacijske mogućnosti pa nastojimo da posjetitelji, doslovce urone u Disneyeve priče – ističe Natacha Rafalski, predsjednica Disneyland Paris. 

Dugotrajno angažovanje ekipa, te značajna mobilizacija kuhara koji pripremaju nove poslastice, njih 60, koktele i specijalitete s četiri strane svijeta, privlače veliki broj posjetilaca i turista koji se polako ali sigurno vraćaju u Grad svjetlosti. 

Oformljen 12. aprila 1992. Disneyland Paris, smješten na obalama Marne, stavio je turističke navike u posebnu dimenziju sa 39 atrakcija, 7 hotela sa  skoro 6 000 soba, pa dva konvencijska centra koja primaju više od 15 miliona znatiželjnika.  

Evropski Disneyland je usko povezan s matičnom kućom u Kaliforniji  The Walt Disney Company, koja je pomogla novo lansiranje sa 350 miliona eura. To je omogućilo otvaranje 6 300 radnih mjesta, a aktuelno  potražuju još 1600 članova iz hotelskog sektora.  

Džana Mujadžić  

Related posts

Rim: Mladi Evrope za Balkan

Dijaspora BiH Administrator

Britanski zastupnici: Treba zaustaviti Dodika i poslati NATO ili EU trupe u BiH

Dijaspora BiH Administrator

BAKU POZIVA NA MIROVNE PREGOVORE IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE 

Dijaspora BiH Administrator

Događaj označava poseban i revolucionaran napredak: Taksi dronovi na pariskom nebu

Dijaspora BiH Administrator

 RAT U UKRAJINI-POSLJEDICA RUSKOG IMPERIJALIZMA

Dijaspora BiH Administrator

STRADALE ŽRTVE KATINJSKOG MASAKRA OČEKUJU PRAVDU

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment