Estrada

Odlični Kenan Tucić uskoro predstavlja novu pjesmu, spot je snimao u rodnoj Zenici

Bosanskohercegovački pjevač s adresom u Švedskoj Kenan Tucić nakon višegodišnje pauze u rodnoj Zenici snimio je spot za novu pjesmu koja nosi naziv „Kriška mjeseca“.

Videozapis je snimljen pod rediteljskom palicom Jasmina Pivića (Area 7). Pored Kenana u spotu se pojavljuje plesni par koji čine Milica Kandić i Svetislav Savanović. Fotograf na setu bio je Jasmin Hadžić.

– Drago mi je što sam snimao u Zenici. To je moj grad i tu imam dosta rodbine i dragih ljudi. Veliko hvala mom Jasku Piviću, ali i menadžmentu hotela “Carpe Diem” u kojem smo snimali dio spota. Moram se zahvaliti i osoblju frizerskog salona “Čuperak”. Uz Zenicu moja velika ljubav je muzika. Ne snimam pjesme svake godine, jer pažljivo biram. Kao borac kroz život, sa mnogo iskustva biram pjesme s kojima se, bar u segmentima, iskustvom i emocijom mogu povezati. Tako je i sa „Kriškom mjeseca“ – kaže Kenan Tucić.  

Tekst i muziku pjesme potpisuje Dragan Pejić Peja, dok je aranžman djelo Bobana Vasileskog iz Skoplja.  Snimana je u studiju “SSL Production” u Minhenu i za snimanje vokala bio je zadužen Dražen Archie Babić. Prateće vokale je pjevao Mirzad Pervanić Migos. 

– Hvala mom Zeničaninu Draganu Pejiću Peji na odličnoj pjesmi. Ona je bila izazov jer je baš pjevačka i ima veliki raspon od najnižih do visokih tonova. S obzirom da sam je snimio poslije prebolovane upale pluća, bilo je ozbiljno izazovno dokučiti sva producentova očekivanja. Premijera pjesme bit će u februaru. Želja mi je da je na pravi način približim i publici u Bosni i Hercegovini, tako da ove godine planiram što više nastupa u domovini – nastavlja Tucić. 

Posljednjih godina u Švedskoj, ali i u Norveškoj i Danskoj, Kenan važi za najtraženijeg pjevača među Balkancima. Za razliku od većine kolega redovno nastupa sa „Kaži, važi Bandom“.

– Mi smo kao jedna porodica i to je projekat na koji sam ponosan, jer sam uspio okupiti istomišljenike oko sebe. Družimo se i pored posla, dobri smo drugovi. Pjevač može biti najbolji na svijetu, ali ako nema dobru pratnju, džaba mu je sve. Na sceni djelujemo kao jedan. Na basu je veliki drug i gospodin Ferhat Čatak. Za klavijaturama je Aziz Ćatić, koji me svojom odgovornošću, posvećenošću i muziciranjem uvijek ostavi bez teksta. On ujedno svira i bas kada je Čatak odsutan. Na gitari muzicira moj drug Omer Zečević bez kojeg, iskreno, ne bih znao kako i šta bi. Ta ljudina uzima na sebe toliko posla samo da bi me rasteretio, tako da su riječi hvale malo. I zadnji, ali ne manje bitan, na bubnjevima je Emir Horozić koji je srce našeg benda. Inače je nastavnik udaraljki, pa taj pedagoški pristup nama u bendu koristi za bolju funkcionalnost. Još uvijek se gradimo, ali iskreno sam ponosan na nivo na kojem smo već i na soundu koji nam je Čatak pomogao izgraditi jer je profesionalni tonac – kaže na kraju Tucić.

PR.

Related posts

Mika Muminović iskreno o muzici, karijeri i životu: Neki naši u Njemačkoj pretjerano se trude da budu Švabe

Dijaspora BiH Administrator

Originalan gest Samira Nurkića: Ženama koje su radile za 8. mart ispunjavao muzičke želje
i poklanjao cvijeće

Dijaspora BiH Administrator

Halid Bešlić nastavlja sa velikim koncertima, nakon spektakla u Novom Sadu slijede Rijeka, Klagenfurt i Oslo

Dijaspora BiH Administrator

Sandra XS vratila se na scenu: Pjevačica koju porede sa Donnom Ares objavila pjesmu „Ilegala“

Dijaspora BiH Administrator

SiT teatar u Ljubljani: Održan koncert sevdah zbora „Rosa“

Dijaspora BiH Administrator

Zdravko Čolić završio turneju po Americi i Kanadi, svi koncerti bili rasprodati

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment