Vijesti

Obaveza svih nas je očuvanje i jačanje jedne nam jedine domovine: Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, redakcija portala DIJASPORABIH  iz Birminghama, upućuje iskrene čestitke svim građanima u domovini  i dijaspori, te državnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine, uz neizbježno  podsjećanje da je ovo  jedan od najznačajnijih datuma novije bosanskohercegovačke  istorije.

Obilježavajući ovaj dan, obilježavamo jedan od najvažnijih dana u hiljadugodišnjoj istoriji Bosne i Hercegovine. To je dan kad je Bosna i Hercegovina voljom većine svojih građana postala nezavisna i suverena država, i kao takva priznata od međunarodne zajednice,  čime se Bosna i Hercegovina svrstala među 190 nezavisnih država u svijetu.

Obaveza svih nas je očuvanje i jačanje jedne nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, kao i izgradnja države na način da svi njeni građani imaju jednaka prava i normalan ambijent življenja.

Iskreno se nadamo da će politčko vođstvo Bosne i Hercegovine smoći snage da Bosnu i Hercegovinupovede ka Euroatlanskim integracijama, osigura prosperitet i bolju budućnost svojim građanima koji žive unutar i van njenih granica.

Na kraju ponovo svima, koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu čestitamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

DIJASPORABIH

Related posts

Među 29 finalistica: Jedna od favoritkinja za Miss Francuske, ima bosanske korijene

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole naše zemlje treba proglasiti personom non grata

Dijaspora BiH Administrator

“London for Bosnia-Herzegovna”: Mirovni protesti održani pred Parlamentom Velike Britanije

Dijaspora BiH Administrator

Proglašeni pobjednici 4. Internacionalnog Bosnia and Herzegovina Looks Around Festivala Bottrop

Dijaspora BiH Administrator

Manchester: Podrška očuvanju mira i prosperiteta u Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

Bosansko akademsko društvo u Sloveniji organizuje manifestaciju posvećenu Povelji Kulina bana

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment