Film/TV

NEW YORK: OBJAVLJEN JE PROGRAM OSAMNAESTOG BOSANSKO-HERCEGOVAČKOG FILMSKOG FESTIVALA

OBJAVLJEN JE PROGRAM OSAMNAESTOG BOSANSKO-HERCEGOVAČKOG FILMSKOG FESTIVALA KOJI SE OVE GODINE ODRŽAVA I UŽIVO I ONLINE OD 20 – 24. APRILA; KARTE SU PUŠTENE U PRODAJU

Njujork, april 2022. – Bosansko-Hercegovački Filmski Festival (BHFF), koji se ove godine održava i uživo i online, sa zadovoljstvom najavljuje ovogodišnji program. Od velikog broja pristiglih filmova BHFF je odabrao 10 koji će biti prikazani kao finalisti programa, a još 4 filma će svoju prezentaciju imati u okviru virtuelnog izdanja festivala, na našoj on-line platformi. Ovogodišnji, osamnaesti po redu festival u svom programu takođe ima i seriju interaktivnih razgovora i diskusija sa rediteljkama/rediteljima i učesnicima, koja počinje u srijedu 20. aprila i traje do nedjelje 24. aprila i održava se uživo u SVA kinu u Njujorku, kao i online. Karte su puštene u prodaju.

Ovogodišnja selekcija filmova predstaviće raspon umjetničkih dostignuća filmskih autorki i autora iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire. BHFF sa oduševljenjem prikazuje radove velikog broja etabliranih autora iz Bosne i Hercegovine, ali i radove novih i mladih filmskih autora. Ovogodišnji filmovi su tematski raznoliki – od toplih i univerzalno razumljivih porodičnih priča, zatim tema koje se bave životnom sredinom koja je danas jedna od centralnih lokalnih i globalnih pitanja, fascinantnih priča o izuzetnim pojedinkama i pojedincima, do filmova koji obrađuju teme vezane za traumu i gubitak. Festival će u okviru svog programa imati i specijalnu projekciju nagrađivanog i svjetski priznatog filma Jasmile Žbanić, Quo Vadis, Aida?

Kompletan program na linku: 2022 PROGRAM | BHFF / Bosnian-Herzegovinian Film Festival (bhffnyc.org)

Related posts

Svjetska turneja “Deset u pola”: “Radi se o toploj, ljudskoj priči, o prijateljstvu ali i o Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

Snima se dokumentarni film o sarajevskom bendu: Priča o životu Adnana Šarana i grupi “Skroz”

Dijaspora BiH Administrator

12.Tuzla Film Festival u Narodnom pozorištu Tuzla od 20-24 oktobra 2023 u 19 sati

Dijaspora BiH Administrator

Po izboru mladih iz 42 evropske zemlje, najbolji dokumentarac Animal

Dijaspora BiH Administrator

Novi dokumentarac nadarenog sineasta 

Dijaspora BiH Administrator

Pedagogija dokumentarca: Iako rođena Zagrepčanka, Beširević je ostala vezana za BiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment