Regija

Medžlis Islamske zajednice Bijelo Polje negira špekulacije koje kruže društvenim mrežama

Povodom učestalih upita koje Medžlis Islamske zajednice Bijelo Polje dobija od građana, kao i dezinformacija koje kruže društvenim mrežama, a u vezi smrti bivšeg predsjednika ovog Medžlisa Rahmetli Harisa Kurćehajića,  Medžlis lslamske zajednice Bijelo Polje saopštava:
Na društvenim mrežama kruži fotografija rahm. Harisa Kurćehajića sa rahm. Muftijom Muamerom ef. Zukorlićem i njihova smrt se dovodi u međusobnu vezu.
Želimo da saopštimo da je ta fotografija nastala dvije godine prije njihove smrti (objavljena je 27. oktobra 2019 godine).
Haris se nije sastajao sa Muftijom na ručku neposredno pred smrt i njihova smrt u istom danu nema uzročne povezanosti, kako su se usudili da nagađaju kreatori tih izmišljotina, vjerovatno sa namjerom da obezbijede medijsku pažnju kroz senzacionalističku objavu.
Dužni smo, uz saglasnost porodice rahmetli Harisa, da saopšimo da je prije dženaze rahmetli Harisa, shodno nalogu Državnog tužioca, izvršena obdukcija čiji rezultati nedvosmisleno demantuju insinuacije navedene na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.
Ovakve kontinuirane špekulacije duboko su povrijedile i dalje vrijeđaju porodicu Kurćehajić, sve njegove prijatelje i poznanike koji su svjedoci istinitosti navoda ovog saopštenja, iznova otvarajući bolna sjećanja.
Molimo građane da se uzdrže od širenja dezinformacija, podsjećajući da islam obavezuje sve nas da neprovjerenim informacijama ne unosimo nemir i produbljujemo i onako veliki bol porodice.
Molimo Allaha Svemilosnog da merhumima podari Džennet, a nama da podari mudrosti da sačuvamo dostojanstvo njihovog lika i djela oslanjanjem na činjenice, a ne glasine.

Predsjednik Medžlisa
Alija Kujović
Glavni imam
Enis ef. Burdžović

Related posts

ODLAZAK BESKOMPROMISNOG BORCA ZA CRNU GORU

Dijaspora BiH Administrator

SRĐAN LUBARDA: NACIONALI PARKOVI SU DRAGULJ CRNE GORE

Dijaspora BiH Administrator

Crna Gora: Dan bošnjačke zastave

Dijaspora BiH Administrator

AZERBEJDŽAN I CRNA GORA MAJSKA VATRA SLOBODE

Dijaspora BiH Administrator

Nedostatak radne snage: Hrvatska izdala 50% više radnih dozvola nego prošle godine

Dijaspora BiH Administrator

13 JUL SIMBOL PATRIOTIZMA, SVIJETLIH TRADICIJA I BORBE ZA CRNU GORU

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment