Promo

U centru Ljubljane: Otvoren Balkan shop sa hranom i pićem sa cijelog Balkana

Ljubljana je bogatija za Balkan shop u vlasništvu Husnije Hajdarpašića, poznatog ljubljanskog gostioničara koji u ovom gradu ima restoran Saraj.

U cijeloj Sloveniji namjerava otvoriti još najmanje pet trgovina, a prva u Ljubljani prostire se na 500 m2 i ima veliku hladnjaču i skladište, izvještava magazin InStore.

Od jučerašnjeg (neslužbenog) otvorenja u Balkan shopu, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Zoran Janković, moguće je birati između oko 4.000 proizvoda, no uskoro će se moći kupiti i više jer su prema riječima vlasnika spremni za razne dobavljače.

Već imaju čitavu gomilu tradicionalnih balkanskih proizvoda i jela, a za ponudu u trgovini brine se 10 radnika.

– U Balkan shopu možete kupiti hranu i piće sa cijelog Balkana, naravno i iz Slovenije. I Slovenija je dio Balkana, šali se Hajdarpašić, najavljujući otvaranje (najmanje) pet sličnih trgovina u Sloveniji. – Još je prerano, ali otvorit ćemo se u većih pet gradova, rekao je.

Ispred trgovine, koja ima dosta parking mjesta, nalazi se i lijepo napravljena drvena koliba “pečenjara”, gdje se nudi raznovrsna hrana, od odojaka, koji se neprestano vrte u posebnoj komori, pa do na roštilja i naravno, pljeskavica, vješalica, ćevapa itd.

Husnija Hajdarpašić kaže da proizvodi nisu samo iz zemalja bivše Jugoslavije, već na policama imaju i proizvode iz Rumunjske i Turske.

– Naša ponuda se ni po čemu ne može usporediti s onim što nalazimo na policama slovenskih trgovina. Ne samo da je ona koja se može kupiti u novoj trgovini napravljena na tradicionalan način, već zadržava sve karakteristike koje je čine stvarno Ovo je zdrava hrana, jer Balkan karakterizira dobro tlo za uzgoj biljaka i vrijedne ljude. Sve mora biti i domaće, rekao je.

Hajdarpašić poziva distributere sa cijelog Balkana da mu pošalju ponude za sve vrste proizvoda.

Balkan shop – Home | Facebook

P.R.

Related posts

Tri dana do vinskog spektakla u Sarajevu, očekuje se rekordan broj izlagača

Dijaspora BiH Administrator

ZENICA: UDRUŽENJE ZLATNI ČOKANJ ORGANIZUJE 5. MEĐUNARODNI FESTIVAL JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA I LIKERA „ZLATNI ČOKANJ“

Dijaspora BiH Administrator

“Tekstil-Stanić” u Kostajnici: Izvoze na talijansko i njemačko tržište 

Dijaspora BiH Administrator

Vina iz Trebinja oduševila na prestižnom Merano Wine Festivalu u Italiji

Dijaspora BiH Administrator

Zatvoren Sarajevo Wine Fest: Sarajlije dva dana uživale u najboljim vinima iz regiona

Dijaspora BiH Administrator

PLAVSKA KULTURNO-TURISTIČKA RAZGLEDNICA (I)

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment