Moda i ljepota

Kuća “Chanel” prodaje odjeću na aukciji

Amblematični odjevni predmeti i modni dodaci, čuvene modne kuće “Chanel”, čije je sjedište u pariskoj ulici Cambon, upravo se prodaju na aukciji koju od 5. do 11. ovog mjeseca, upriličava poznati pariski Artcurial, smješten na najljepšoj aveniji na svijetu – Champs Elysées. Izloženi su slavni kaputići od tvida, nezaobilazne torbice prepoznatljive na četiri strane svijeta, ili kolekcijski objekti s prepoznatljivim oznakama poznatog modnog brenda.

Upečatljivi fashion sastanak s početka godine posjeduje i internet aukciju koja predstavlja oko 250 vintage predmeta i modnih detalja. Moguće je nabaviti i posvuda fotografisani pa predstavljani ansambl hlače-prsluk, od jelenje kože koji liči na jeans, koji je početkom 1993. godine na podiju nosila Claudia Schiffer jer je činio atrakciju kolekcije predviđene za sljedeći jesen/zima period, kao i noćno plavi ženski, elegantni kostim od žerseja iz kolekcije ‘Visoke mode”, pa crne čizmice od prošivene kože. Prodaja je i posebna prilika za otkrivanje ultraluksuznih, atipičnih objekata, često proizvedenih u ograničenom broju. Među njima su “yoga balon“, te poseban posrebreni boomerang s urezanim, dvostrukim C, kao Coco Chanel. Tu su i fotografije Karla Lagerfelda, koji je bio kreator kuće cijela tri desetljeća. Pozirale su mu Linda Evangelista i Christy Turlington za vrijeme modne kampanje, 90-ih godina prošlog stoljeća. 

„Više od 250 odabranih odjevnih predmeta nastojimo predložiti našim sljedbenicima i klijentima. Odjeću i modne dodatke koji najuspješnije reflektuju nevjerovatno umijeće zaposlenih, u brendu “Chanel”. Svaki kolekcionar, iskusni poznavalac ili amater će pronaći zanimljive detalje“, izjavila je Clara Vivien, specijalistica za modu kuće Artcurial.

Džana Mujadžić

Related posts

Sarajevska studentica gradi uspješnu manekensku karijeru, u zemlji i inostranstvu

Dijaspora BiH Administrator

Monte Carlo: Fantazija i elegancija

Dua Lipa ima fetiš brend

Dijaspora BiH Administrator

Nova smotra kuće Cardin: Svemirska moda

Dijaspora BiH Administrator

Preminuo modni meštar Nino Cerruti

Dijaspora BiH Administrator

PFW: Smotra Vuitton razgalila publiku

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment