Moda i ljepota

Kuća “Chanel” prodaje odjeću na aukciji

Amblematični odjevni predmeti i modni dodaci, čuvene modne kuće “Chanel”, čije je sjedište u pariskoj ulici Cambon, upravo se prodaju na aukciji koju od 5. do 11. ovog mjeseca, upriličava poznati pariski Artcurial, smješten na najljepšoj aveniji na svijetu – Champs Elysées. Izloženi su slavni kaputići od tvida, nezaobilazne torbice prepoznatljive na četiri strane svijeta, ili kolekcijski objekti s prepoznatljivim oznakama poznatog modnog brenda.

Upečatljivi fashion sastanak s početka godine posjeduje i internet aukciju koja predstavlja oko 250 vintage predmeta i modnih detalja. Moguće je nabaviti i posvuda fotografisani pa predstavljani ansambl hlače-prsluk, od jelenje kože koji liči na jeans, koji je početkom 1993. godine na podiju nosila Claudia Schiffer jer je činio atrakciju kolekcije predviđene za sljedeći jesen/zima period, kao i noćno plavi ženski, elegantni kostim od žerseja iz kolekcije ‘Visoke mode”, pa crne čizmice od prošivene kože. Prodaja je i posebna prilika za otkrivanje ultraluksuznih, atipičnih objekata, često proizvedenih u ograničenom broju. Među njima su “yoga balon“, te poseban posrebreni boomerang s urezanim, dvostrukim C, kao Coco Chanel. Tu su i fotografije Karla Lagerfelda, koji je bio kreator kuće cijela tri desetljeća. Pozirale su mu Linda Evangelista i Christy Turlington za vrijeme modne kampanje, 90-ih godina prošlog stoljeća. 

„Više od 250 odabranih odjevnih predmeta nastojimo predložiti našim sljedbenicima i klijentima. Odjeću i modne dodatke koji najuspješnije reflektuju nevjerovatno umijeće zaposlenih, u brendu “Chanel”. Svaki kolekcionar, iskusni poznavalac ili amater će pronaći zanimljive detalje“, izjavila je Clara Vivien, specijalistica za modu kuće Artcurial.

Džana Mujadžić

Related posts

Rascvjetane oprave – trend sljedećeg ljeta

Dijaspora BiH Administrator

Preminuo modni meštar Nino Cerruti

Dijaspora BiH Administrator

PFW: Smotra Vuitton razgalila publiku

Dijaspora BiH Administrator

Sarajevska studentica gradi uspješnu manekensku karijeru, u zemlji i inostranstvu

Dijaspora BiH Administrator

Dua Lipa ima fetiš brend

Dijaspora BiH Administrator

Nova smotra kuće Cardin: Svemirska moda

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment