Estrada

Korona nije prepreka: Enes Dedić iz Ključa sa poslovnim partnerima, otvorio klub u Švicarskoj

I dok je Austrija komplet zatvorena, Njemačka jednim dijelom, a to prijeti da se i ona komplet zatvori za bilo koji vid koncerata i javnih nastupa, dotle se noćni život u Švicarskoj odvija kao da nema svjetske pandemije.

Tako je bilo početkom decembra i na otvaranju kluba “Blackout“ u švicarskom gradiću Oftringen kojeg je otvorio Bosanac Enes Dedić iz Ključa sa njegovim poslovnim partnerima Belim i Dejanom Vujičićem.

Iako je bio petak klub je bio prepun. Pjevalo se, igralo se,ali i pilo se do ranih jutarnjih sati. Za dobru zabavu i muziku bili su zaduženi Ajša Kapetanović, Benjamin Kličić te muzičari, braća Alem i Medin Osmanović iz Frankfurta. Benjaminu i Ajši na bini se nešto kasnije pridružio i popularni pjevač u dijaspori Mujče Durić.

Da je Benjamin Kličić „novi kralj bakšiša“ potvrdio je to i ovaj put, a gosti svih vjera i nacija nisu se štedjeli kada je on pjevao.

Benjamin je ispunjavao svaku njihovu želju,jer je ovaj mladi i izuzetno talentirani pjevač shvatio na početku karijere, da je za uspjeh osim talenta potreban i visoki profesionalizam,a on podrazumjeva prije svega  izuzetno veliki i šarolik reportoar pjesama.

Tako da ni jedan od gostiju nije bio uskraćen za muzičku želju.

Ali, ni mlada Ajša Kapetanović- Đogić nije baš mnogo zaostajala za Kličića, a njena favorit pjesma tu večer bila je pjesma „Mojoj majci“ od Hanke Paldum. Pjevala ju je Ajša više puta i za nju dobivala pune ruke novca, ali i za Bešlićevu pjesmu“Beograđanko moja mala“.

Ni Mujče Durić tu večer nije ostao bez bakšiša, jer je pjevajući pjesme Asima Bajrića,a na kojeg nesebično i podsjeća, oduševio dio posjetilaca.

Tako je novootvoreni klub“Blackout“ imao izuzetnu promociju te večeri,a prezadovoljni vlasnici i domaćini Enes i Beli bili su zahvalni mnogobrojnim gostima na dolasku,a najavili su i nova druženja, nova gostovanja i velike fešte u budućnosti. Enes Dedić je inače vlasnik i noćnog kluba istog naslova i u njegovom rodnom Ključu.

Dan poslije, ekipa pjevača i muzičara otišli su na zajednički ručak u jedan restoran,a tamo ih je posluživala izvjesna Stoja iz Bijeljine, a koja je odmah prepoznala Benjamina Kličića kojeg je zamolila za zajedničku fotografiju,a mladi pjevač je to sa zadovoljstvom prihvatio.

Bato Šišić

Related posts

Odlični Kenan Tucić uskoro predstavlja novu pjesmu, spot je snimao u rodnoj Zenici

Dijaspora BiH Administrator

Originalan gest Samira Nurkića: Ženama koje su radile za 8. mart ispunjavao muzičke želje
i poklanjao cvijeće

Dijaspora BiH Administrator

Halid Bešlić nastavlja sa velikim koncertima, nakon spektakla u Novom Sadu slijede Rijeka, Klagenfurt i Oslo

Dijaspora BiH Administrator

Rasprodan koncert “Zabranjenog pušenja” u Beču

SiT teatar u Ljubljani: Održan koncert sevdah zbora „Rosa“

Dijaspora BiH Administrator

Poznata bosanska pevačica Lejla Zahirović oduševila publiku u Austriji

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment