Muzika

Koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla privukao mnogobrojnu  publiku

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održan je koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla koji je održan u povodu Dana nezavisnosti BiH i međunarodnog Dana žena privukao je mnogobrojnu publiku koja je uživala u muzici mališana.
Mališani Lege Artis su nastupali u specijalnim odjelima i ukrasima što je činilo još interesantnijim njihov nastup čije su pjesme odjekivale cijelim galerijskim prostorom i utapali se u mnogobrojnu publiku koja ih je nagrađivala velikim aplauzom. Prepunim galerijskim prostorom odzvanjale su dječije pjesme .Nek svuda sja, Domovino, Bosna, Majci, Djeca su ukras svijeta i još mnogo prelijepih dječijih pjesama i stihova koje su pripremili mališani Lege Artisa što je privuklo mnogobrojne mališane koji su došli na koncert da uživaju u pjesmi.

Kako je istakao umjetnički rukovodilac ansambla Lege Artisa, Jasmin Hasić , Dječiji hor Lege Artis je poznat po čestim manifestacijama koje organizuju za mališane u gradu Tuzli, al i po masovnosti djece koja dolaze na njihove nastupe. –Želja nam je da kroz dug angažman djece u dječijem  horu Lege Artis dobijemo u budućnosti jako sretnu djecu koja žele da nastave pjevati i u velikom mješovitom horu Lege Artis, ali i da se aktivno bave muzikom kroz pohađanje muzičke škole i ostalih muzičkih sekcija koje im pružaju njihove škole i okolina- ističe umjetnički rukovodilac ansambla Jasmin Hasić.

Od samog osnivanja horom rukovodi idejni tvorac Lege Artisa, Jasmin Hasić. Magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, a veliku pomoć zadnjh godina im pružaju i asistentice i nastavnice razredne nastave Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić. Probe Dječijeg hora odvijaju se dva puta sedmično u prostorijama Lege Artis-a u BKC-u TK, te svi mališani uzrasta od 3 do 12 godina mogu postati članovi dječijeg hora Lege Artis Tuzla.

Duška REBIĆ  

Related posts

SJEĆANJE NA DELIJU KURPEJOVIĆA-ŽIVOT POSVEĆEN LJUDIMA

Dijaspora BiH Administrator

„Camino Verde“ iz Bihaća snimio novi spot za pjesmu „Samo moja stara zna“ snimao u tri zemlje

Dijaspora BiH Administrator

Sarajka sarađuje sa Aleksandrom Sofronijevićem, napisala hit za Nikolinu Milosavljević

Dijaspora BiH Administrator

Aranžman za novu pjesmu Semira Cerića Koketa snima muzičar koji je radio i jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića

Dijaspora BiH Administrator

„Svijet poludjelih kraljeva“: „Srčani udar“ i Zlatan Ćehić Ćeha objavili treći duet

Dijaspora BiH Administrator

Mirza Selimović pjesmom “Plakaćeš” predstavit će se na festivalu Beogradsko proleće

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment