Muzika

Koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla privukao mnogobrojnu  publiku

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održan je koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla koji je održan u povodu Dana nezavisnosti BiH i međunarodnog Dana žena privukao je mnogobrojnu publiku koja je uživala u muzici mališana.
Mališani Lege Artis su nastupali u specijalnim odjelima i ukrasima što je činilo još interesantnijim njihov nastup čije su pjesme odjekivale cijelim galerijskim prostorom i utapali se u mnogobrojnu publiku koja ih je nagrađivala velikim aplauzom. Prepunim galerijskim prostorom odzvanjale su dječije pjesme .Nek svuda sja, Domovino, Bosna, Majci, Djeca su ukras svijeta i još mnogo prelijepih dječijih pjesama i stihova koje su pripremili mališani Lege Artisa što je privuklo mnogobrojne mališane koji su došli na koncert da uživaju u pjesmi.

Kako je istakao umjetnički rukovodilac ansambla Lege Artisa, Jasmin Hasić , Dječiji hor Lege Artis je poznat po čestim manifestacijama koje organizuju za mališane u gradu Tuzli, al i po masovnosti djece koja dolaze na njihove nastupe. –Želja nam je da kroz dug angažman djece u dječijem  horu Lege Artis dobijemo u budućnosti jako sretnu djecu koja žele da nastave pjevati i u velikom mješovitom horu Lege Artis, ali i da se aktivno bave muzikom kroz pohađanje muzičke škole i ostalih muzičkih sekcija koje im pružaju njihove škole i okolina- ističe umjetnički rukovodilac ansambla Jasmin Hasić.

Od samog osnivanja horom rukovodi idejni tvorac Lege Artisa, Jasmin Hasić. Magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, a veliku pomoć zadnjh godina im pružaju i asistentice i nastavnice razredne nastave Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić. Probe Dječijeg hora odvijaju se dva puta sedmično u prostorijama Lege Artis-a u BKC-u TK, te svi mališani uzrasta od 3 do 12 godina mogu postati članovi dječijeg hora Lege Artis Tuzla.

Duška REBIĆ  

Related posts

„Camino Verde“ iz Bihaća snimio novi spot za pjesmu „Samo moja stara zna“ snimao u tri zemlje

Dijaspora BiH Administrator

U subotu u Tuzli “Radost bajramska”: Učestvuju prestižni izvođači duhovne muzike iz Turske, Egipta i BiH

Dijaspora BiH Administrator

Izbrisan YouTube kanal Zlatana Fazlića Fazle, kantautor pretpostavlja da je razlog pjesma posvećena opsadi Sarajeva

Dijaspora BiH Administrator

Adnan Jakupović nakon pjesama o Hercegovini novu posvetio Bosni

Dijaspora BiH Administrator

Neno Murić uspješnu godinu završava nastupom na Blidinju

Dijaspora BiH Administrator

Armin Muzaferija otkrio po čemu će pamtiti 2021. godinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment