Vijesti

Među 29 finalistica: Jedna od favoritkinja za Miss Francuske, ima bosanske korijene

Jedna od favoritkinja za Miss Francuske, Valeria Pavelin, Hrvatica bosanskih korijena je i studentica treće godine stomatologije u Nici. Među 29 finalistica koje će se takmičiti za prestižnu titulu Miss France, Valeria je najviša sa svojih 185 cm. Izbor se uskoro održava u Caenu /Calvados/, u poznatoj dvorani Zénith, i direktno će ga prenositi galska televizija.

“Težim savršenstvu”, kaže ljepotica, “pa sam stroga prema sebi, iako sve primam k srcu i preokupirana sam drugima, posebno onima koji trebaju pomoć. Ljudi u mom okruženju ističu kako sam poletna, radosna i izdržljiva.”

Porijeklom Bosanka

Rođena sam prije 24 godine u Zagrebu, ali imam bosanske korijene. Bila sam beba kada su roditelji i starija sestra Marija došli na jug Francuske. Porijeklo je dio mene, isto kao i obitelj koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana. Ali odrasla sam u Francuskoj, posjedujem dvojnu nacionalnost, govorim oba jezika… Roditelji su me naučili da uvijek napredujem, težim boljem i uspješnijem postojanju.

Završila sam srednju školu prije ostalih i upisala se na fakultet. Volim sport, 11 godina sam bila vrhunska plivačica a dugo sam trenirala i odbojku. Bila sam u nacionalnoj ekipi. Međutim, teško je spojiti vrhunski sport sa studijem pa sam odabrala ovo drugo. Često surfam, skulptam, slikam, te sviram klavir. Sestra Marija mi je najveća podrška, moje drugo ja.

Valeria Pavelin/ Private Foto

Pobijedila je na izboru Miss Azurne obale 2016. godine. Zbog privatnih razloga nije učestvovala u finalnoj svečanosti ali je danas uspješna manekenka. Nastavljam gdje se zaustavila.

Džana Mujadžić

Related posts

Djevojka iz BiH u žiži italijanske javnosti, sumnjali da je djevojčica nestala 2004. godine

Dijaspora BiH Administrator

BHAAAS predstavila edukativnu platformu “Znanjem do zdravlja”, djelo domaćih stručnjakinja iz dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

Njemačka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Duizburgu

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Preko 20.000 potpisa peticije za zabranu prikazivanja filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”

Dijaspora BiH Administrator

London: Mirovni protest u znak podrške Bosni i Hercegovini zakazan za 10. januar

Dijaspora BiH Administrator

Danas protesti za mir u Beču: “Quo vadis, Bosna”

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment