Vijesti

IGK: Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole naše zemlje treba proglasiti personom non grata

Ako ne poštuješ svoju državu Milirade Dodiku napusti Predsjedništvo BiH i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

 Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine treba proglasiti personom non grata, a na konsultacije povući bosanskohercegovačke ambasadore iz zemalja koje ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine. 

Na bahato neprijatelsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren naćin. 

Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i gražana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme. 
Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odma početi izvršavati bosanskohercegovačka koalicija u matici i dijaspori, ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu. 


Emir Ramić / Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Švedska: Džemat Halmstad obilježio 25. godišnjicu osnivanja

Dijaspora BiH Administrator

Predstavljanje dvojezične knjige: Recept za jedinstvo različitosti

Dijaspora BiH Administrator

Ironičan stav bh. vlasti prema odlasku stanovništva: “I u regiji je tako”

Dijaspora BiH Administrator

Zagreb: Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine, otvoren i kulturno-informativni centar

Općinu Banoviće posjetio je Tim za migracije Svjetske banke u povodu mogućnosti saradnje sa dijasporom

Toronto je danas ukazao veliku čast Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment