Naš prijedlog Vijesti

IGK: Bosanska i Kanadska zastava ispred Parlemnta Kanade

Institut za istraživanje genocida Kanada podržava građansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini širom svijeta u želji za očuvanje mira i stabilnosti, nezavisnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i pooštrenih restriktivnih mjera, te na osnovu preporuke nadležnih lokalnih i provincijskih organa (provincija Ontario), otkazali smo Mirovni protest za Bosnu i Hercegovinu koji je bio predviđen za 10. januar ove godine.

Aktivisti Instituta za istraživanje genocida Kanada su u znak podrške državi Bosni i Hercegovini i u znak podrške mirovnim protestima za Bosnu i Hercegovinu u više od 40 gradova širom svijeta istakli zastave Bosne i Hercegovine i Kanade ispred Parlamenta Kanade.Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država. Ona nije ničiji plijen. Ona ne može biti cijepana i dijeljena jer njen teritorijalni integritet štiti međunarodno pravo. Niti jedan nacionalizam, niti jedan velikodržavni projekat nema pravo na dijelove Bosne i Hercegovine, niti takva anticivilizacijska ideja smije biti tolerisana.

Bitka za Bosnu i Hercegovinu nije samo borba za bh. građane, već za civilizaciju. Tolerancija i suživot su vrijednosti koje mi branimo. Kanada se temelji na kulturnom mozaiku. Ako to izgubimo, ostajemo bez bitnih elemenata civilizovanog svijeta. To se ne smije dozvoliti. Dižemo glas širom svijeta za mir i cjelovitost Bosne i Hercegovine.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Bosnia International: Podržite peticiju za isključenje Rusije iz Vijeća za implementaciju mira u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Graz: Pokrenuta inicijativa za osnivanje Bosanskog Akademskog Društva Evrope

Dijaspora BiH Administrator

U kasarni JNA u Bijeljini bio planiran “za odstrel”, u Engleskoj nagrađen titulom počasnog magistra Univerziteta Derby

Dijaspora BiH Administrator

Njemačka: Akademijom obilježena 30. godišnjica postojanja džemata Kirchheim Teck

Dijaspora BiH Administrator

U SARAJEVU, OD SUTRA, 18. SP DIJASPORE BIH U FUTSALU

Dijaspora BiH Administrator

BHAAAS predstavila edukativnu platformu “Znanjem do zdravlja”, djelo domaćih stručnjakinja iz dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment