Vijesti

IGES/KBSA: Aktivnosti na jačanju pozicije BiH u Washintgonu

U organizaciji Instituta za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) održan je webinar na temu “Aktivnosti na jačanju pozicije BiH u Washintgonu” kroz prizmu Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA).

Učesnici su između ostalih bili ambasador BiH u SAD-u dr. Sven Alkalaj, ambasador BiH u Indiji Haris Hrle, bivši ambasadori Ensar Eminović i dr. Emir Hadžikadunić te mnogi drugi predstavnici poslovnog svijeta, članovi i prijatelji IGES-a.

Ispred KBSA obratili su se član Diplomatskog kluba IGES-a, savjetnik KBSA i bivši generalni konzul BiH u Čikagu Eldin Kajević, predsjednik KBSA Amir Ovčina i izvršna direktorica KBSA Selma Porča. Oni su prezentovali aktivnosti koje poduzimaju kao zajednica kako bi se u Washingtonu čuo glas onih koji bezrezervno vole svoju zemlju i bore se za njene interese. Kako su istakli, svi zvaničnici SAD-a s kojima su se susretali, podcrtali su da SAD čvrsto stoje iza suvereniteta, cjelovitosti i multietničkog karaktera BiH.

Ambasador Alkalaj, koji je i šef Diplomatskog kluba IGES-a, pohvalio je rad KBSA-a i naglasio da na konsturktivan način doprinose unaprijeđenju odnosa BiH i Amerike.

Related posts

BiHUnited nova platforma za umrežavanja bh. dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole naše zemlje treba proglasiti personom non grata

Dijaspora BiH Administrator

Danas protesti za mir u Beču: “Quo vadis, Bosna”

Dijaspora BiH Administrator

Državljanstva BiH se od 1996. odreklo 93.317 osoba

Dijaspora BiH Administrator

Jacksonville-“Bosnian food festival”: Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Grad Goražde je pozvao svoju dijasporu da i dalje budu na bilo koji način dio ovog grada

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment