Bosnia Appeal

Humanitarni meč u Zenici: BiH legende savladale Fanaticose

Legende bh. fudbala odigrale su danas humanitarni meč protiv BH Fanaticosa, najveće navijačke grupe koja prati reprezentaciju BiH, u zeničkoj Areni.

Organizator meča bilo je Udruženje Pomozi.ba uz suorganizaciju BHF-a, a prikupljena sredstva su namjenjena za liječenje građana.

Ekipu Legendi bh. fudbala sa klupe predvodio je Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten i trener u stručnom štabu Zmajeva, a asistirao mu je nekadašnji suigrač iz reprezentacije Muhamed Konjić, piše Sport1.

Njegov tim istrčao je u sastavu: Adnan Gušo, Darko Maletić, Dario Damjanović, Avdija Vršajević, Safet Nadarević, Džemal Berberović, Ninoslav Milenković, Vedin Musić, Nermin Šabić, Bulend Biščević, Samir Muratović, Senijad Ibričić, Emir Spahić i Elvir Bolić.

Za ekipu BH Fanaticosa su nastupili: Aldin Bašić, Arnel Baraković, Haris Beganović, Benjamin Hasić, Denis Malić, Eldar Šaškin, Dino Krnjić, Muharem Halilović, Ervin Švraka, Emrah Okanović, Benjamin Bičić, Esmir Alagić, Enes Bilanović i Admir Švraka. Stručni štab koji je vodio ekipu činili su: Damir Alić Donny – trener, Marko Topić – počasni trener, Edin Mehić, Muamer Alagić i Mirza Salihović – team manageri.

Iako je rezultat bio u drugom planu, bivši reprezentativci slavili su sa 9:4. 

– Sinoć sam došao iz Njemačke da podržim ovu akciju koju rade Pomozi.ba i BH Fanaticosi, da se možda spasi nečiji život novcem zarađenim od prodaje ulaznica za ovaj humanitarno-nogometni spektakl. Drago mi je što ćemo odavde iz Arene ići na Bilino polje da podržimo našu reprezentaciju u polufinalu baraža za EURO – izjavio je Vlatko Glavaš.

Poručio je da nema potrebe pričati kako je bilo, da svi zajedno podržimo našu fudbalsku reprezentaciju da sa njom u junu i julu “igramo domaće utakmice u Njemačkoj”.

Početni udarac na utakmici izvela je Hana Pašanbegović, djevojčica iz Zenice, koja je šest puta išla na operaciju i pobijedila karcinom zahvaljujući upravo Fondu za liječenje udruženja Pomozi.ba i svim dobrim ljudima kojii su donirali novac.

O.J./BHDINFODESK

Related posts

u “Merak mi je”: Humanitarni koncert Amire Medunjanin i Damira Imamovića u Londonu

Dijaspora BiH Administrator

Maglaj: Džemat “Sabur” iz Danske prikupio pomoć “Merhametovoj” kuhinji

Dijaspora BiH Administrator

Božićna bajka iz Posušja: Humani ljudi napravili kuću za mladića s posebnim potrebama

Dijaspora BiH Administrator

Hajriz Brčvak: Veličina čovjeka se ogleda u njegovoj sposobnosti i želji da pomogne drugima

Dijaspora BiH Administrator

Engleska: Novogodišnji pokloni za mališane bez roditeljskog staranja i djecu iz prigradskih područja u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Pomozimo Ernasu Beriću da samostalno stane na noge

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment