Film/TV

Glumac Tarik Džinić: U Hrvatskoj snimio novu seriju, nedostaju mu pozorišne daske

Glumca Tarika Džinića publika širom regiona upoznala je kroz angažmane u serijama “Lud, zbunjen, normalan” i “Konak kod Hilmije”.

Talentovani Gračanlija još kao dječak volio je da glumi i pohađao je razne sekcije, što će u konačnici odrediti njegov profesionalni put.

Tokom studija dobio je ulogu u seriji “Konak kod Hilmije”, a potom je uslijedila ponuda za prvu veliku ulogu – Džebre u kultnoj seriji “Lud, zbunjen normalan”. Ovaj projekat mu je omogućio stjecanje ogromnog iskustva i rad sa profesionalcima, između ostalih i velikim Mustafom Nadarevićem. 

Prošle godine završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, a ponuda za uloge mu ne manjka.  

– Sada su mi filmske i televizijske uloge mnogo zanimljivije, ali mi ponekad fale pozorišne daske. Ljeto sam proveo u Hrvatskoj, gdje sam snimao novu humorističnu web seriju za 24 sata.  Autor sam tog istog mini serijala zajedno sa mojim dragim prijateljem iz Hrvatske. On se zove Buki Skandal i publika ga već poznaje kao finalistu hrvatskog Supertalenta.  Epizode se sada montiraju, uskoro ću otkriti još o našoj saradnji i koji se glumci pojavljuju u našoj seriji. Bit će zabavno. Debi na dugometražnom filmu očekujem naredne godine. Riječ je o jednoj zanimljivoj epizodnoj ulozi u ostvarenju “Gym” Srđana Vuletića. Svi s nestrpljenjem iščekujemo rad na tom filmu – kaže Tarik Džinić. 

Priznaje da ga ljudi koji ga sretnu na ulici često zovu Džebra. 

– Vjerovatno ću do kraja života ostati Džebra. Prijatelji i rodbina me zovu Tare, Rikta.. Kako god, ne smeta mi ništa – nastavlja Džebra iz serije „Lud, zbunjen, normalan“. 

Džinić je u posljednje vrijeme veoma aktivan na društvenim mrežama koje smatra korisnim za mlade ljude. 

– I mi glumci pokušavamo da ih iskoristimo. Koristim ih umjereno, ne pretjerujemo, ali mislim da su dobar prostor za promovisanje projekata, za marketing, za komunikaciju sa publikom i pratiteljima. Sve više pozitivnih stvari nalazim u društvenim mrežama iako sam svjestan i loših strana. Mi sad svjedočimo toj prelaznoj fazi pa se čudimo stalno tome i imamo otpor, ali to će biti sve važnije i važnije – smatra mladi glumac. 

U životu je, kaže, najviše naučio od Mustafe Nadarevića i svoje porodice. 

– To su neki najvažniji i najdobronamjerniji savjeti koji važe za cijeli život. Učim i od svojih prijatelja. U profesionalnom smislu od kolega s kojima radim, a imao sam sreću da još na akademiji radim sa velikim glumcima i rediteljima. Tu su Mustafa Nadarević, pa Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica, Srđan Vuletić, Elmir Jukić… Skoro sam upoznao jednog inspirativnog čovjeka. Riječ je o Mensuru Mulaliću, uspješnom biznismenu i vlasniku firme Limometal iz Cazina. Tada sam baš shvatio kako nekad kratki susreti sa dobrim ljudima ostave više traga na čovjeku nego mjeseci provedeni sa nekim ljudima bez kompasa – kaže na kraju Džinić. 

P.R.

Related posts

U Kopenhagenu u nedjelju svjetska premijera dokumentarca ‘Nebo iznad Zenice’

Dijaspora BiH Administrator

Sa atraktivnom voditeljicom Lanom Stanišić upoznajte bh. sela ljepša od Pariza

Dijaspora BiH Administrator

Pedagogija dokumentarca: Iako rođena Zagrepčanka, Beširević je ostala vezana za BiH

Dijaspora BiH Administrator

VLADIMIR PEROVIĆ OKOM KAMERE KROZ MAGIČNI SVIJET LOVĆENSKOG KRŠA

Dijaspora BiH Administrator

  Film „Indigo Kristal „Luke Mihailovića pobjednik je 12.Tuzla Film Festivala

Dijaspora BiH Administrator

Vejzović o radosti postojanja

Leave a Comment