Ostali sportovi

Evropski kup u kickboxingu u Sarajevu od 5. do 7. maja, učestvuje 1.000 boraca

Bosna i Hercegovina početkom maja bit će domaćin velikog sportskog takmičenja. 

Naime, u glavnom gradu BiH od 5. do 7. maja bit će održan Evropski kup u kickboxingu koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije, koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO). 

– Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademiju Ilidža. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske kickboxing federacije. Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou, kako zaslužuje ovaj događaj, i da ćemo okupiti najbolje borce iz regiona i iz Evrope. Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja. Evropski kup u Sarajevu je uvršten u kalendar Evropske i Svjetske kickboxing federacije, koja je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta, što predstavlja veliki uspjeh za kickboxing, ali i sport u Bosni i Hercegovini – kaže Nermin Bašović koji već dugi niz godina s dosta uspjeha vodi Kickboxing akademiju “Ilidža”. 

Podsjetimo, Nermin Bašović je bio jedan od najboljih kickboxera u BiH, a vrhunac karijere doživio je osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za seniore u Francuskoj 2003. godine, što je ujedno bila prva zlatna medalja sa svjetskih seniorskih prvenstava za Kickboxing Savez BiH. Osim toga, 2003. godine bio je proglašen za sportistu godine u BiH. 

P.R.

Related posts

Albert Ugrinčić predstavlja BiH na EP u kickboxu u Antaliji, formu tempirao za ovo veliko takmičenje

Dijaspora BiH Administrator

Plivački spektakl na Otoci: Pobjeda inkluzije na (Re)Startu 2022

Dijaspora BiH Administrator

Plivači SPID-a izdominirali na mitingu u Zadru

Dijaspora BiH Administrator

Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Historijski uspjeh bh. bodybuildera, Mirnes Husanović sve bliži učešću na Mr. Olympia

Dijaspora BiH Administrator

Glasgow: Mesud Pezer s hicem od 20,41 metar deveti na SP-u

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment