Muzika

Doživi ljeto u Jajcu

Projekat „Doživi ljeto u Jajcu 2022“ polahko niže sadžaje. Sa sigurnošću možemo reći da je kraljevski grad Jajce ove godine centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. 

Najavljujemo novi sadržaj: Prvo izdanje MoonJune festivala koji će okupiti brojna svjetska imena jazz muzike. Na festivalu će nastupiti muzičari iz SAD-a, Njemačke, Italije i Indonezije i koncerti će se održavati na atraktivnim lokacijama u gradu, od platoa Katakombi do Vodopada Plive. 

„Živio sam u preko 90 država i konačno imam priliku da svijet dovedem u svoje rodno Jajce“, istakao je Leonard Pavković, inicijator MoonJune Music Festivala, koji organizuje sa svojim sugrađaninom Borislavom Kresojevićem. 

„U muzičku scenu svog rodnog grada involviran preko 50 godina, i do sada se u ovom gradu nije desio spektakl kakav će biti MoonJune Festival“, rekao je Kresojević. 

„MoonJune je festival improvizovane muzike, koja dosta ovisi o samom ambijentu u kojem nastaje. Bit će zaista impresivno kreirati muziku na tako impozantnom mjestu pored vodopada“, naveo je Markus Reuter, interdisciplinarni muzičar koji nastupa na MoonJune festivalu

Festival je podržala Općina Jajce, partner je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, a zvanično se otvara 24.6.2022. godine, petak, koncertom podno Vodopada s početkom u 20:00 sati, nastavlja se koncertima u centru grada i na platou Katakombi u subotu, 25.6.2022. godine i nedjelju 26.6.2022. godine. Ulaz na sve sadržaje Festivala je BESPLATAN!

Plakat

D.D.

Related posts

Haris Rahmanović i Nino Mujagić uradili su tri pjesme na novom albumu Marije Šerifović

Dijaspora BiH Administrator

Izbrisan YouTube kanal Zlatana Fazlića Fazle, kantautor pretpostavlja da je razlog pjesma posvećena opsadi Sarajeva

Dijaspora BiH Administrator

Bliži se koncertni spektakl Tomislava Bralića i klape Intrade u Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

U subotu u Tuzli “Radost bajramska”: Učestvuju prestižni izvođači duhovne muzike iz Turske, Egipta i BiH

Dijaspora BiH Administrator

Tvorac brojnih Bešlićevih hitova Mirko Šenkovski Geronimo najavio veliki projekat

Dijaspora BiH Administrator

Armin Muzaferija otkrio po čemu će pamtiti 2021. godinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment