Muzika

Doživi ljeto u Jajcu

Projekat „Doživi ljeto u Jajcu 2022“ polahko niže sadžaje. Sa sigurnošću možemo reći da je kraljevski grad Jajce ove godine centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. 

Najavljujemo novi sadržaj: Prvo izdanje MoonJune festivala koji će okupiti brojna svjetska imena jazz muzike. Na festivalu će nastupiti muzičari iz SAD-a, Njemačke, Italije i Indonezije i koncerti će se održavati na atraktivnim lokacijama u gradu, od platoa Katakombi do Vodopada Plive. 

„Živio sam u preko 90 država i konačno imam priliku da svijet dovedem u svoje rodno Jajce“, istakao je Leonard Pavković, inicijator MoonJune Music Festivala, koji organizuje sa svojim sugrađaninom Borislavom Kresojevićem. 

„U muzičku scenu svog rodnog grada involviran preko 50 godina, i do sada se u ovom gradu nije desio spektakl kakav će biti MoonJune Festival“, rekao je Kresojević. 

„MoonJune je festival improvizovane muzike, koja dosta ovisi o samom ambijentu u kojem nastaje. Bit će zaista impresivno kreirati muziku na tako impozantnom mjestu pored vodopada“, naveo je Markus Reuter, interdisciplinarni muzičar koji nastupa na MoonJune festivalu

Festival je podržala Općina Jajce, partner je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, a zvanično se otvara 24.6.2022. godine, petak, koncertom podno Vodopada s početkom u 20:00 sati, nastavlja se koncertima u centru grada i na platou Katakombi u subotu, 25.6.2022. godine i nedjelju 26.6.2022. godine. Ulaz na sve sadržaje Festivala je BESPLATAN!

Plakat

D.D.

Related posts

„Svijet poludjelih kraljeva“: „Srčani udar“ i Zlatan Ćehić Ćeha objavili treći duet

Dijaspora BiH Administrator

Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari: Alen Hrbinić ekranizirao pjesme „Najdraža“ i „Pokreni se“

Dijaspora BiH Administrator

Mirza Selimović pjesmom “Plakaćeš” predstavit će se na festivalu Beogradsko proleće

Dijaspora BiH Administrator

Najbolje za kraj: „Bijelo dugme“ zatvorilo “Balkan music festival” na Jahorini

Dijaspora BiH Administrator

Alen Hrbinić dobio nagradu za hit godine: Muzika nas spaja i ona je naš smisao života

Dijaspora BiH Administrator

„Camino Verde“ iz Bihaća snimio novi spot za pjesmu „Samo moja stara zna“ snimao u tri zemlje

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment