Vijesti

Danas protesti za mir u Beču: “Quo vadis, Bosna”

Savez bh. udruženja u Austriji “Consilium Bosniacum” organizirat će mirne proteste u nedjelju, 23. januara “za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini”, a pod motom “Quo vadis, Bosna”.

Kako su najavili organizatori, ruta kretanja je u 13 sati, polazak sa Maria-Theresien-Platz  i kraj u 16 sati na Haus der EU – BMEIA Heldenplatz.

Na skupu će se se obratiti dr. Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji,  Nurten Yılmaz, članica austrijskog parlamenta, Ewa Ernst-Dziedzic, članica austrijskog parlamenta, Damir Saračević, predsjednik Saveza “Consilium Bosniacum”, Ahmed Husagić, predsjednik pokreta “Snaga domovine”, Esma Murselović-Diman, članica odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Admir Mehmedović, član odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Kabir Sokullu, član odbora Saveza “Consilium Bosniacum”, Selma Jahić, preživjela žrtva genocida i Anita Zečić, umjetnica).

U subotu ista organizacija održat će panel-diskusiju sa eminentnim stručnjacima na Diplomatskoj akademiji Beč (Favoritenstrasse 15A, 1040 Wien).

Tu će govoriti dr. Hannes Swoboda, predsjednik “Međunarodnog instituta za mir”, Dr. Erhard Busek, predsjednik “Instituta za Dunavski region i srednju Evropu”, dr. Vedran Džihić, politolog, dr. Nedim Ademović, stručnjak za ustavno pravo i mr. Bedrana Ribo, članica austrijskog parlamenta).

Pozdravni govor će uputiti dr. Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji i Damir Saračević, BA, BSc, predsjednik krovnog saveza “Consilium Bosniacum”.

“Consilium Bosniacum”

Related posts

“Bosnie, mon Amour”: Okupili se intelektualci i umjetnici iz BiH, koji žive i rade u Francuskoj

Dijaspora BiH Administrator

Istaknuti svjetski intelektualci podržali Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici

Dijaspora BiH Administrator

Oboren rekord: Evo koliko je novca protekle godine dijaspora poslala u Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

Održana skupština bh. udruženja “Bosanska krajina“Malmö”

Dijaspora BiH Administrator

Švedska: Veče horske pjesme 2022. u Jönköpingu

Dijaspora BiH Administrator

Institut za istraživanje genocida Kanada, pisao rektoru Univerziteta u Beču: Vaš profesor negira genocid u Srebrenici

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment