Fudbal

Mostar Stari Grad obnovio rad futsal Akademije

Mostar Stari Grad je već godinama najbolja ekipa u futsalu u našoj zemlji i trenutno zauzima prvo mjesto sa maksimalnih pet pobjeda iz isto toliko mečeva. 

Čelnici kluba u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će radu sa mlađim kategorijama, tako da je nakon kraće pauze ponovo pokrenut rad futsal Akademije.

– Na mladima svijet ostaje i naš cilj je uspostaviti akademiju koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada.

Jedan od trenera futsal Akademije bit će bivši futsal reprezentativac Mirza Trebović. 

– Svima je poznato da je futsal kao ekipni sport izuzetno pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Spremni smo za rad sa djecom od 4 – 18 godina. Ozbiljnost Akademije pokazuju imena koja će raditi sa djecom. Riječ je o bivšim fudbalerima zavidnih karijera, bivšim reprezentativcima BiH u futsalu, trenerima koji su radili sa velikim brojem poznatih profesionalnih sportaša na podizanju fizičke spreme. Školovani i iskusni željni smo napraviti jednu lijepu sportsku priču. Rad Akademije temelji se ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu – ističe trener Mirza Trebović.

P.R.

Related posts

Qatar: Najvažnija sporedna stvar na svijetu, najgledaniji događaj danas na planeti

Dijaspora BiH Administrator

Uspješna godina iza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

ODIGRAN I MEĐUNARODNI TURNIR KRALJEVSKIH GRADOVA: Pobjednici OFK Gradina Srebrenik (predpioniri) i NK Bosna Visoko (pioniri)

Dijaspora BiH Administrator

Ismir Mirvić, većinski vlasnik i predsjednik FK Sarajevo: Želim evropske timove na punom Koševu

Dijaspora BiH Administrator

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u teškoj grupi za naredne kvalifikacije

Dijaspora BiH Administrator

Ispunio sve stroge uvjete propisane zakonom: Edin Džeko dobio hrvatsko državljanstvo

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment