Fudbal

Mostar Stari Grad obnovio rad futsal Akademije

Mostar Stari Grad je već godinama najbolja ekipa u futsalu u našoj zemlji i trenutno zauzima prvo mjesto sa maksimalnih pet pobjeda iz isto toliko mečeva. 

Čelnici kluba u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će radu sa mlađim kategorijama, tako da je nakon kraće pauze ponovo pokrenut rad futsal Akademije.

– Na mladima svijet ostaje i naš cilj je uspostaviti akademiju koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada.

Jedan od trenera futsal Akademije bit će bivši futsal reprezentativac Mirza Trebović. 

– Svima je poznato da je futsal kao ekipni sport izuzetno pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Spremni smo za rad sa djecom od 4 – 18 godina. Ozbiljnost Akademije pokazuju imena koja će raditi sa djecom. Riječ je o bivšim fudbalerima zavidnih karijera, bivšim reprezentativcima BiH u futsalu, trenerima koji su radili sa velikim brojem poznatih profesionalnih sportaša na podizanju fizičke spreme. Školovani i iskusni željni smo napraviti jednu lijepu sportsku priču. Rad Akademije temelji se ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu – ističe trener Mirza Trebović.

P.R.

Related posts

Veliko interesovanje: Utakmicu Bosna i Hercegovina – Rumunija prenosi čak 25 TV kanala

Dijaspora BiH Administrator

US Soccer Education nastavlja svoju misiju: Tokom ljeta organizovat će četiri fudbalska kampa u Americi, Engleskoj i BiH

Dijaspora BiH Administrator

Futsaleri Mostar SG slavili u Tuzli, odbranili duplu krunu i pokazali da nemaju konkurencije u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Neće biti utakmice Rusija – BiH

Dijaspora BiH Administrator

Antalya: Startao zimski BALKAN SOCCER CAMP

Dijaspora BiH Administrator

Juniori Mostar SG šampioni BiH, imaju poruku i za čelnike FSBiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment