Ostali sportovi

15.Međunarodni susreti raftera „Raftlook 2023“održani na Panonskim jezerima u Tuzli

U organizciji Raft-eko kluba „Accent“ Tuzla na Panonskim jezerima u Tuzli održani  su 15.Međunarodni susreti raftera „Raft look 2023“iz BiH i regiona. Ovi tradicionalni susreti raftera su završni susreti raftera koji se održavaju po petnaesti put i prilika za druženje raftera , ali i takmičenja sa čamcima i u plivanju muških i ženskih ekipa , a manifestacija traje dva dana.

Druženje je počelo sa pjesmom koje su pjevali kao u jedan glas, koja se širila cijelim prostorom Panonike koja se utapala u vodu Panonskih jezera , u granje kojim su opkoljena , čak iz susjedne saobačajnice osluškivali zvuk. Mnogi rafteri su širili ruke , kao što je i Roko , čak se spuštao  i izvodio neke pokrete , da svi znaju da uživa.
Zvuk pjesme je slušao sa ponosom i direktor JKP Pannonika , Maid Porobić koji je sa osmijehom obilazio puteve oko jezera i pridružio se slavljenicima. Posebnost su bila i tri vozila bajkera , koji su stigli među slavljenike da im uljepšaju njihov događaj, a sa pjesmom je i kuhar Seid lakše uz svoje pomogaće okretao u velikom loncu ručak koji je i pjevušio usput. Ovom događaju su prisustvovali i i mališani koji  su stigli sa svojim roditeljima i trčkarali oko jezera, a pjesma je privukla i mnoge kupače da se kupaju na susjednom jezeru jer je dan bio sunčan i lijep.
Od prvog dana druženju raftera sa tuzlacima stizali su rafteri iz Ključa , među kojima su : Alen, Fare, Armin, Rasim, Hare, Džeraldin, Alem, Roko, Haris, Mustafa , Lutvan, Aner, Smail, Muhamed i Ramadan, Edin. Pridružila im se i ekipa iz Bihaća sa 5 članova, među kojima je i jedna žena. Među njima je i Emrah Topić koji ističe da je u njigovu dušu rafting ušao već 15 godina , a prvi put je na Panonskim jezerima , a često dolazi u Tuzlu zbog prijatelja.Ovdje je popularan rafting , a na prvom mjestu nam je druženje, a atmosfera nam je predivna , ističe Emrah Topić iz Une Aguarius Bihaća.

Druženju raftera prisustvovao je i Ivan Ilić iz Starih Banovaca iz Srbije koji voli druženje i raftig, ne ide još na takmičenje , ali se nada boljem plasmanu u ovom sportu dok savlada, voli prijetelje koji ga okružuju.
Među rafterima je i Muhamed iz Ključa, Sudanac je , a zavolio je rafting , te ističe da je divno druženje i priroda Panonskih jezera je super.

Predsjednik Skupštine Raft-eko kluba „Accent“ Tuzla, Esen Ferhatbegović ističe, da je ovo završna manifestacija 15-tog okupljnja i druženja , a nemamo rijeku i okupili smo se na Panonskim jezerima i došlo nam je 100  gostiju, zadovoljni smo sa organizovanjem u ovoj godini jer učestvuju rafteri iz BiH, Srbije , a imamo i ekipu iz Italije i Slovenije.Ovi tradicionalni susreti raftera iz BiH i regiona su završni susreti koji su na ovom 15-tom održavanj prilika za druženje i takmičare klubova u vožnji čamaca , ali i u plivanju muških i ženskih ekipa . U Tuzli imamo tri , četiri rafter kluba koji sve više osvaja ovaj sport, sve se više uključuju mnogi zbog druženja sa mnogim rafterima i sklapanja prijateljstva, a mi obilazimo mnoge rijeke i u BiH i šire i Unu , Sanu, Krivaju, Vrbas i Neretvu, naglašava predsjednik Ferhatbegović .

Duška REBIĆ 

Related posts

Lana Pudar osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu!

Dijaspora BiH Administrator

Sve spremno za 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

Dijaspora BiH Administrator

(Video) Bh. MMA borac ušao u ring uz narodnjački hit pa nokautirao protivnika

Dijaspora BiH Administrator

Plivači SPID-a izdominirali na mitingu u Zadru

Dijaspora BiH Administrator

Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica Evrope

Dijaspora BiH Administrator

Iz džudo kluba ON 1 nakon još jedne državne titule poručuju: Problem bh. sporta je što saveze i institucije vode ljudi kojima je primarni cilj samopromocija

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment