Fudbal

Zijad Švrakić: Na kampu u Antaliji brojni skauti imali su šta vidjeti

U organizaciji US Soccer Education iz Denvera prije dvije sedmice u turskom gradu Antaliji uspješno je okončan zimski BALKAN SOCCER CAMP. Tokom sedmodnevnog kampa talentovani dječaci, njih 34 iz Amerike, Kanade, Engleske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imali su odlične uslove za rad, na sportskim terenima hotela Titanik.
U Antaliji, s fudbalerima je radio stručni tim US Soccer Educationa, sportski direktor Murat Alibašić i trener Erick French iz Amerike, Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, Admir Hasančić, trener kadeta i skaut u FK Sarajevo, Semjon Milošević trener, skaut i menadžer, potom trener i izuzetno uspješni skaut i fudbalski menadžer za Skandinaviju Bugarsku i Tursku Toncho (Toni) Stephanov.

Samir Kaltak, Toncho (Toni) Stephanov,Omer Joldić,Admir Hasančić,Zijad Švrakić,Semjon Milošević, Erick French

Supervizor kampa bio je legendarni fudbaler i trener Zijad Švrakić koji je imao izvanrednu karijeru u Bosni i Hercegovini, Turskoj, Malti i nizu arapskih zemalja te smo ga zamolili da za medijsku agenciju BHDINFODESK da svoje viđenje ove sportske manifestacije:

“Najprije, želio bih se zahvaliti organizatorima, Muratu Alibašiću i Ericu Frenchu, i Namiku Alimajstoroviću, zatim i igračima, njihovim roditeljima, trenerima i na koncu Samiru Kaltaku i našim turskim domaćinima. Kamp je još jednom pokazao da naša djeca u dijaspori posjeduju talenat, i da uz stručan i kvalitetan rad mogu ostvariti uspješnu fudbalsku karijeru. Uslovi za rad bili su fantastični što je pomoglo našim odličnim trenerima, Joldiću i Hasančiću te njihovim pomoćnicima Semjonu Miloševiću i Toniju Stephanovu da na kvalitetan način pripreme igrače za utakmice na kojima su oni pokazali zaista zavidan kvalitet. Imali smo dvije takmičarske ekipe U 17 i U 19. Meni lično obje ekipe su pokazale zavidan nivo. S obzirom na pauzu fizički nisu bili 100 posto spremni a dosta njih mora još raditi na tehničko-taktičkoj obučenosti. Sve navedeno ukazuje da potencijala ima ali isto tako da se i dalje trebaju vrijedno raditi na otklanjanju nedostataka.”

Na utakmicama koje su odigrane na kampu Antaliji prisustvovalo je dosta skauta, dali su imali sta vidjeti?

“Naravno, posebno moram naglasiti da je u obje ekipe bilo igrača koji su skrenuli pažnju na sebe, odnosno skauti iz Antalije, Izmira i Trabzona u svoje dokumente su upisali nekolicinu momaka. Tako je u bilježnici sportskog direktora Antalyaspora Sedata Karabuka i trenera omladinskih selekcija Lamine Diarre, velikim slovima osatlo upisano ime Kenana Salkanovića jednog izuzetno talentovanog momka iz Amerike. Osim toga, akademija FK Sarajevo na dodatnu probu pozvala učesnike kampa Ensara Hadžića, talentovanog fudbalera iz Žepča i Merima Husanovica iz Amerike. FC Milbertshofen iz Münchena vec je isprobao i potpisao ugovor sa mladim Kenanom Huseinovićem iz Italije, izuzetno talentovani četrnaestogodišnji Damir Šečić iz Amerike početkom februara putuje na probu u redove ovog kluba”, naglasio je supervizor Zijad Švrakić i za kraj dodao:

“ Pored toga želim također istaći da uz predan i visoko kvalitetan rad, kamp je poslužio i za prelijepo druženje svih učesnika pa stoga želim da se još jedanput zahvalim roditeljima koji su omogućili djeci da budu učesnici ovog kampa. Nadalje, želim istaći da su nama svima bili od velike pomoći duž trajanja manifestacije te slobodno mogu reći da smo skupa proveli zaista predivno vrijeme. Nadam se našem skorijem, novom druženju, treninzima i utakmicama.“

Zijad Švrakić i Lamina Diarra

Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK

Related posts

ODIGRAN I MEĐUNARODNI TURNIR KRALJEVSKIH GRADOVA: Pobjednici OFK Gradina Srebrenik (predpioniri) i NK Bosna Visoko (pioniri)

Dijaspora BiH Administrator

Antalija: Završen internacionalni zimski BALKAN SOCCER CAMP

Dijaspora BiH Administrator

Bivši Zmaj : Senad Lulić počinje trenersku karijeru

Dijaspora BiH Administrator

Mostar Stari Grad za Ligu prvaka se pojačao sa dvojicom igrača iz Irana

Dijaspora BiH Administrator

Akademija Mostar Starog Grada uskoro će brojati 100 članova, juniori državni prvaci

Dijaspora BiH Administrator

Ismir Mirvić, većinski vlasnik i predsjednik FK Sarajevo: Želim evropske timove na punom Koševu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment