Privreda

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla održana je prezentacija Tuzlanskog kantona na tržište Evropske unije

U organizaciji Kantonalne privredne komore TK i Kompanije Coral održana je prezentacija Kompanija i privrede tog kantona na tržište Evropske unije.

Generalni menadžer tvrtke Coral ,Zdenko Štrige je istakao da su ustanovili da su veliki privredni potencijali na području BiH, što žela da prezentiraju i publikaciju koju će izdati i predstaviti na tržište od 100 miliona stanovnika.Kroz krizu koja je nastala pandemiom i sada kriza kroz rat Evropa traži nove destinacije jer je shvatila da je ovisna o nakim državama i sad traži nove destinacije u proizvodnom sektoru BiH je idealna za takve mogućnosti i treba vidjet i potencijal i da što bolje prezentira na tom tržištu, kazao je Štrige.

Želja je da se potencijali BiHpredstave na tržištu Austrije, Švicarske i Njemačke što je to područjeod 100 miliona stanovnika.U publikacijiželimo predstaviti potencijale u BiH, a svaki kanton u toj publikaciji ima svoje mjesto.BiH ima idealne mogućnosti u drvnoj i metalno-prerađivačkoj industriji, a kada gledamo i samu zelenu energiju, koja se dobro finansira iz odrđenih EU fondova, sve su to veliki potencijali koji se trebaju iskoristiti Prerađivačkom industrijom , te veoma traženi u EU, naglasio je Štrige. -Ovo je jedinstvena prilika da se BiH predstavi na ovom tržištu ukoliko ovaj projekat dođe u ova tržišta , trebaju imati jedinstveno tržište i BiH je imala u bivšoj zemlji i u bivšoj državi je bila najbolja destinacija, istakla je Marija Ćeškić , direktor CORAL KONSULTIN SERVICE, te pojašnjava:. -Sigurno da vam možemo pomoći u promoviranju Vaše kompanije, Vaše poslovne ideje, ponude vaših proizvoda i usluga na zapadnom tržištu te tako ostvariti poslovnu suradnju.

Kompanija Coral Consulting Service d.o.o. uz podršku Vanjskotrgovinske komore kao i komore Federacije BiH, pokreće inicijativu projekta „Prezentacija privrede BiH kroz izdavanje poslovne publikacije BiH Exstra 22/23 za njemačko govorno područje“.Nudimo vam publikaciju da predstavite svoju kompaniju, poslovne ideje, Vaše ponude i mogućnosti potencijalnim investitorima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj(tržište od 100 miliona ljudi).Publikacija će biti besplatna, tislkana na više od 200-250 stranica koje će sadržavati brojne kvalitetne informacije u boji u tiražu od 20.000 primjeraka na njemačkom jeziku. Dostaviti ćemo Publikaciju u više od 200 industrijsko.trgovinskih(privrednih )komora u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.Dostaviti ćemo je i u financijske institucije, ministarstva, razna udruženja, sajmove , mnogim Kompetentnim poslovnim ljudima, kao i nadležnima koji prate razvoj privrede, naglašava Marija Ćeškić , Coral Consulting Service.

Duška REBIĆ

Related posts

Međunarodni sajam građevinarstva i elektro-mašinske industrije u Banjoj Luci: Limometal iz Cazina predstavlja novu auto garažu

Dijaspora BiH Administrator

Odlazak radne snage: Slovenija ove godine “uzela” više od 12.000 radnika iz Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Predstavljanje poslovne ideje mladih poduzetnika

Dijaspora BiH Administrator

Bosanskohercegovački izvoz u odnosu na prošlu godinu mnogo veći

Dijaspora BiH Administrator

12 .Međunarodni sajam poduzetnika i obrta GRAPOS  EXPO 2023 u Gračanici od 20-23.septembra 2023

Dijaspora BiH Administrator

Nova opasnost za radnike u Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment