Vijesti

Tuzla: U ponedeljak startaju nove linije Lumiwingsa, prodato više od 2.600 karata

Grčka aviokompanija Lumiwings u ponedjeljak će, letovima za švedske gradove Halmstad i Stockholm, početi operacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Dan kasnije uslijedit će i prvi let za nizozemski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

– Imali smo malo vremena za prodaju karata i zadovoljni smo s postignutim. Za samo 14 dana za letove Lumiwingsa na pet destinacija prodato više od 2.600 karata – rekao je direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Podsjećamo, uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata. Već sada ima naznaka da će broj destinacija na koje putnici mogu letjeti iz Tuzle biti proširen.

– Dobili smo slotove na aerodromu u Istanbulu i sada čekamo odobrenje turske direkcije. Letovi za Istanbul bit će biti utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Čim dobijemo zvanično odobrenje nadležnih u Turskoj objavit ćemo i datum početka letova za Istanbul – dodao je Halilčević.

Podsjećamo, ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencija te je raspisan javni poziv za aviokompanije. Subvencija je koncipirano tako da će novcem iz budžeta TK biti pokriveni eventualni gubici aviopkompanije. Putnike iz Tuzle prevozit će Boeing 737-700 sa 149 putničkih mjesta.

Duška REBIĆ

Related posts

Saopćenje Savjeta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNj) povodom napada na džamiju u Essenu

Dijaspora BiH Administrator

Kanadska strana ponudila prijedlog Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Kanade

Dijaspora BiH Administrator

Grad na Neretvi vraća Mostarce iz svijeta: Lokalna zajednica podržala investicije dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

BAD Austrije u Evropskom Parlamentu istako značaj elektronskog glasanja u BiH

Dijaspora BiH Administrator

U Zagrebu ‘Dani bosanskohercegovačke kulture’ povodom Dana državnosti BiH

Dijaspora BiH Administrator

U Luksemburgu obilježen 9. januar, dan početka genocida nad Bošnjacima

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment