Pisana riječ

Tuzla: Promovisana knjiga „Usporeni genocid u Bosni“ autora Diega Arrie

U organizaciji odbora Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualca (RO VKBI) u partnerstvu sa Gradom Tuzla u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla upriličena je promocija knjige „Usporeni genocid u Bosni“ autora Diega Arrie-a .Knjiga uatora Diega Arrie-a velikog prijatelja BiH je djelo ovog velikog venecijanskog diplomate i bivšeg predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija koja je promovisana na godišnjicu zločina na Kapiji u Tuzli.

O knjizi su govorili akademik Abdulah Sidran, prof.dr.Elmir Jahić, prof.dr. Vedad Gurda uz moderatora promocije Emira Zlatara generalnog sekretara VKBI. Pozdravne riječi i dobrodošlicu u Tuzlu na predstavljanju knjige uputio je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić koji je istakao:- Knjiga je autentično svjedočenje o politici Ujedinjenih nacija, posebno Sekreterijata i Vijeća sigurnosti, UNPROFOR-a od 1992-1995. U knjizi su opisani tragični događaji iz 1992-1995. i značajni jer su pisani pod srca na isti način i daju historijske činjenice i dešavanja, ali i potezima od strane međunarodnih organizacija prisutnih u tom periodu.Važno je da građani pročitaju ovu knjigu i vide događaje u našoj zemlji i njihovu političku pozadinu od strane pripadnika međunarodnih organizacija i upoznaju se zbog čega su donesene i kako drugi vide ratne sukobe u našoj državi u periodu 1992-1995.godine.

Ambasador Diege Arriee u svojoj knjizi nudi opis tajnih dogovora , otkrivajući i naglašavajući licemjernu politiku najutjecajnih Zemalja oko agresije Srbije na BiH. Ambasador Ariee je političar i osoba koja je govorila istinu o onome što se događalo u ratu u bivšoj Jugoslaviji i koji godinama dokazuju da se genocid u Srebrenici mogao izbjeći i razotkriva što se događalo  iza kulisa Vijeća Sigurnosti UNPROFOR-a, istaknuto je na promociji knjige.

Duška REBIĆ

Related posts

ZAVIČAJNI PISAC BIHORA HAJDARPAŠIĆ REMZIJA

Dijaspora BiH Administrator

GORDANA GANIĆ IZMEĐU MIKROFONA I PERA

Dijaspora BiH Administrator

KATINJSKI MASAKR-ZLOČIN BEZ KAZNE

Dijaspora BiH Administrator

SINOĆ ODRŽANA PROMOCIJA LIRSKE HEDIJE U PLAVU

Dijaspora BiH Administrator

ŽELJKO RUTOVIĆ KULTUROLOG ČIJA RIJEČ PLIJENI

Dijaspora BiH Administrator

PREDSTAVLJANJE AZERBEJDŽANSKIH KNJIŽEVNIKA U CRNOJ GORI-GULU AKSES

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment