Turizam

Tuzla: Koncert Gorana Karana na Panonskim jezerima će ozvaničiti  početak turističke sezone

Panonska jezera su godinama najposjećenija turistička destinacija.Pored tri slana jezera saliniteta kao Jadranskog mora kristalnom čistom vodom koja je ljekovita posjetioce vole Panonska jezera jer nalaze u njima pravi odmor za svoju dušu.Iz Uprave se nadaju da će ove sezone nadmašiti predhodnu kada su u pitanju posjete.
Uređene plaže i blistavi kompleks Panonike u Tuzli su spremni da dočekaju brojne posjetioce, kako iz Tuzle, BiH i regije, ali i iz cijelog svijeta.JP Panonika Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle uz podršku Grada Tuzle u sklopu otvaranja ljetne turističke sezone za sve posjetoce  organizuje koncert Gorana Karana, besplatno na Panonskim jezerima 15 juna sa početkom u 21 sat.Kako je istakao gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić , u Budžetu Grada Tuzle podržavamo 100 manifestacija koje će biti u našem gradu i Trgu , kako bi unaprijedili turističku ponudu i kvalitet života građana u našem gradu. Dođite da zajedno sa Goranom Karanom i njegovim bendom „Vagabundom“ uz divne note obilježimo početak ljetne sezone 2024 u Tuzli , poručuje gradonačelnik Lugavić.

Panonska jezera su u novom ruhu, plaže su uređene, za obilježavanje početka ljetne sezone 2024.predviđene su zabave, sportske i sajamske aktivnosti i građani nalaze spas od vrućina na jednom od tri jezera.Prema riječima direktora JP Panonike, Maida Porobića koji ističe, očekujemo rezultate bolje nego prošle godine , da ta posjeta bude 400 hiljada gostiju jer su već u početku sezone u proteklih 10 dana Paniniku posjetilo preko 21.000 gostiju.Imati ćemo goste iz susjednih zemalja , a za otvaranje ljetne sezone nastavljamo sa tradicionalnim sajamskim i sportskim rekreacionim djelom. Tako će se održati i plesni perfomans, turnir u odbojci i pjesku.Pored sportske aktivnosti i koncerata organizovati će se i tradicionalni Bike Fest“Panonika“ susret motorista gdje se očekuje 5000 gostiju. O našim gostima vode brigu preko 160 radnika, naglašava Maid Porobić, direktor Panonike Tuzla.
Direktorica Turističke zajednice Grada Tuzle, Amra Jaganjac ističe, da se sve aktivnosti organizuju da se unaprijedi turistička ponuda Tuzle i kvalitet boravka u našem gradu.Pored Panononskih jezera Grad Tuzla je bogat brojnim kulturnim historijskim naslijeđem i prirodnim ljepotama.U toku ljetne sezone organizovati ćemo i radionice, izložbe i koncertne večeri.Sa kompanijom Bingo ćemo dovesti Sarajevo Film Festival u Tuzlu od 16-23 avgusta, ali i projekcije na Trgu Slobode, istakla je Jaganjac.
Panonska jezera su jedina slana jezera i jedinstvena turistička atrakcija u Evropi, a Tuzla je jedini grad u evropi koji ima slana jezera , kupališta i plaže u Centru grada, tri jezera različite veličine i dubine koja svakodnevno privlaće turiste.
Grad Tuzla, dobitnik je najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Odisej“Ujedinjenih nacije (2012 UNWTO ULYSSES AWARD) koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma .U sklopu Panonike nalazi se Arheološki park , neolitno-sojeničko naselje i Muzej geološke postavke, „Panonike“ dječiji park, zabavne sportske terene, mnoge ugostiteljske objekte i kulturno zabavne sadržaje.Do sada je u kompleksu Panonike uživalo više miliona posjetilaca.

Duška REBIĆ

Related posts

U Tuzli je promovisana knjiga “Turizam i procesi upravljanja” autorice Merime Aljić

Dijaspora BiH Administrator

Za osam mjeseci Bosnu i Hercegovinu posjetilo 962.897 turista

Dijaspora BiH Administrator

Na gradskom klizalištu Panonike mališani klizači sa maskama uživali su u Klizibalu 2024.

Dijaspora BiH Administrator

Objavljena je knjiga „Crna Gora – biser Jadranske obale“  Počasnog konzula Crne Gore u Republici Azerbejdžan  

Dijaspora BiH Administrator

“Daily Mail” objavio reportažu o Sarajevu – uvijek spektakularan, uzbudljivo neobičan i s izdašnom dozom bosanskog šarma

Dijaspora BiH Administrator

Bosna i Hercegovina ima velike šanse u seoskom turizmu, imamo prelijepa prirodna bogatstva

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment