Vijesti

Tuzla: Aviokompanija Lumiwings obustavila letove u svih pet evropskih destinacija

Zbog loše popunjenosti aviona i slabe prodaje karata aviokompanija Lumiwings je obustavila letove na svih pet evropskih destinacija. Putnici iz Tuzle će trenutno letjeti avionom Wizz Air samo na tri destinacije, a to su Dortmund, Memmingen i Basel, istakao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) Dževad Halilčević, te pojašnjava:- Od početka operacija do danas je bio loš odziv putnika.Održivost Lumwingsa je ovisio o broju putnika.Oni su od 18 decembra imali 192 leta iz Tuzle, a prosjećna popunjenost avionom je bila ispod 30 posto, to nije ekonomski održivo, istakao je Halilčević.

Slijedi nam Javni poziv raspisuje Turistička zajednica TK, na kojem će biti definiran modelitet i uvjet pod kojim će aviokompanija koja prevozi putnike iz Tuzle mogu dobiti subvencije.
Na nedavnom Javnom pozivu se javio samo Lumwings , a sada očekujemo i druge aviokompanije da se uključe po raspisivanju sa kojima pregovaramo i prezentujemo šta se nudi.
Dobra je opcija da se više aviokompanija uključi sa po jednoj destinaciji.Javni poziv za aviokompanije treba sačiniti javna grupa u kojoj su predstavnici Turističke zajednice TK , Kantonalnog ministra trgovine, turizma i saobračaja i MAT-a.

Javni poziv očekujemo da bude raspisan u prvoj polovini marta.Ljetni red letenja počinje 1.aprila i naš je cilj da do tada imamo nešto dogovoreno , naglasio je Halilčević.

Duška REBIĆ

Related posts

Izabrano novo rukovodstvo Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj!

Dijaspora BiH Administrator

Manifestacija “Domovino, uz tebe smo”: U Portlandu obilježen Dan državnosti BiH

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Zastava sa ljiljanima je bila zastava Republike Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Podgorica: Obilježen Dan sjećanja na genocid u Srebrenici

Dijaspora BiH Administrator

Hanka Paldum na svečanom otvorenju izložbe maestra Berbera u Dubrovniku

Dijaspora BiH Administrator

Građanska inicijativa „KLUB 100-PLUS“: Javni poziv svim bh. institucijama, organizacijama i patriotima

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment