Dijaspora BiH

Turkish Airlines od ljeta povećava broj letova za Sarajevo

Od 27. marta Turskih Airlines planira letjeti u Beograd i Sarajevo tri puta dnevno, ujutru, poslijepodne i navečer. Kao rezultat toga, dodat će i još sedam sedmičnih rotacija Beogradu i vratiti svoje frekvencije od prije pandemije u Sarajevo.

Osim ovoga, najavili su da će njihova niskobudžetna kompanija AnadoluJet održavati dva sedmična leta iz Ankare za Beograd, tri sedmične linije s istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen do Sarajeva, kao i jednodnevne rotacije iz Antalye za Sarajevo, koje će se nastaviti 4. maja. U ovom trenutku, prema najavama Turskih Airlinesa, AnadoluJet ne planira nastaviti svoje redovne sezonske letove iz Bodruma za Sarajevo, koji su održavani prošlog ljeta.

Turkish Airlines imat će dva dnevna leta iz Istanbula za Prištinu, Skoplje, Zagreb i Ljubljanu. Osim toga, AnadoluJet će od 1. aprila obnoviti tri sedmične rotacije između aerodroma Sabiha Gocken i Prištine, dok će se dvije sedmične linije iz Bodruma vratiti 15. juna.

U međuvremenu, niskobudžetna kompanija obnovit će letove iz Antalye za Skoplje na početku sezone, 28. marta, a tokom ljeta izvoditi deset sedmičnih rotacija između dva grada. S druge strane, letovi iz Bodruma za Skoplje nisu zakazani, za razliku od prošlog ljeta.

Turkish Airlines obavljat će jedanaest sedmičnih letova iz svog čvorišta do Dubrovnika, dok avioprijevoznik razmatra i uvođenje četiri sedmične linije do Tivta, gdje bi se direktno natjecao s prijevoznikom Air Montenegro, koji održava liniju na sezonskoj ljetnoj bazi.

“Turkish Airlines trenutno leti u sve glavne gradove u regiji, kao što su Beograd, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana. Prije nego što se odlučimo za uvođenje nove rute ili povećanje frekvencija unutar naše odredišne mreže, naš tim stručnjaka provodi niz studija fokusirajući se na različite aspekte i uzimajući u obzir performanse naših postojećih destinacija, što također ima odlučujuću ulogu u širenju naše mreže. Uz to, važno je voditi računa o raznim promjenama na tržištu i imati inicijativu”, saopšteno je iz Turkish Airlinesa.

Related posts

IGK pisao evropskoj komesarki za ljudska prava Dunji Mijatović zbog negiranja genocida u Srebrenici od strane Zorana Milanovića

Dijaspora BiH Administrator

Prvi magistar političkih nauka na Univerzitetu u Kelnu ponos Podrinja

Dijaspora BiH Administrator

Šesti po redu “Dani dijaspore” u Živinicama održat će se u posljednjoj sedmici decembra 2021. godine

Dijaspora BiH Administrator

PET GODINA PORTALA BHDINFODESK: PORTAL ZA ISTINITO INFORMISANJE I POZITIVNE VRIJEDNOSTI U DIJASPORI I DOMOVINI

Dijaspora BiH Administrator

Poziv bh. udruženjima u Švedskoj: Veče horske pjesme u Jönköpingu

Dijaspora BiH Administrator

Pročitajte tužno oproštajno pismo Bosanca koji odlazi za Njemačku

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment