Vijesti

Švicarska: Ivan sklopio fiktivni brak za 20.000 franaka – slučaj preuzla viša sudska instanca

COFINGEN – Državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg su švicarski mediji predstavili kao Ivana, uspio da je dobije sudsku bitku za ostanak u Švicarskoj, a sve zbog greške policije kantona Argau.

Naime, on je svojevremeno priveden i policiji je priznao da je ugovorio fiktivni brak za 20.000 franaka. Međutim, s obzirom da je policija napravila određene greške tokom istrage, Ivan ostaje u Švicarskoj do daljnjeg, a njegov slučaj će preuzeti viša sudska instanca.

Kako prenose švicarski mediji, riječ je o slučaju koji je razotkrio šemu fiktivnih brakova kojima se imigranti služe kako bi legalizovali svoj boravak u ovoj zemlji.

Zanimljivo, Ivan je još u oktobru prošle godine priznao da mu je obećano 20.000 franaka kako bi sklopio brak iz interesa. On je to i učinio, ali je bračna zajednica doživjela krah:

„Dogovor je bio da da odemo u BiH, gdje smo sklopili brak. To sam i učinio i sutradan se vratio u Švicarsku“, rekao je on. On dodaje da mu je za taj brak obećano 20.000 franaka, od čega je dobio polovinu novca. Na pitanje istražnog sudije kako je došlo do kraha bračne zajednice, svjedok je kratko odgovorio:

„Nije potrajalo jer sam ubrzo uhapšen“, rekao je on iskreno.

Sada će ovaj slučaj preuzeti viša sudska instanca, a datum novog suđenja nije određen.

Nezavisne novine

Related posts

U Australiji živi 28.426 osoba porijeklom iz BiH

Dijaspora BiH Administrator

Toronto je danas ukazao veliku čast Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

IGK i Bošnjačko kanadsko društvo Kalgari – Otvoreno pismo gradonačelnici kanadskog grada Kalgaria {Calgary}, Jyoti Gondek

Dijaspora BiH Administrator

ŠVICARSKA: DRŽAVA – TO SMO SVI MI , SVAKO OD NAS POJEDINAČNO 

Dijaspora BiH Administrator

Linz: Predstavljanje knjige Život na stiku!

Dijaspora BiH Administrator

Mladi Sarajlija odselio u Njemačku: Mladi odlaze zbog korupcije i kriminala u BiH 

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment